JOŠ JEDNA LIKVIDACIJA: Zvaničnik Hamasa ubijen u vazdušnom napadu u Libanu (VIDEO)
Sahrana Ismaila Hanijea, Foto: EPA Abedin Taherkenareh

JOŠ JEDNA LIKVIDACIJA: Zvaničnik Hamasa ubijen u vazdušnom napadu u Libanu (VIDEO)

Planeta -

Bezbednosni zvaničnik Hamasa iz jednog palestinskog izbegličkog kampa u Libanu ubijen je u izraelskom vazdušnom napadu kod grada Sidona, rekao je AFP-u jedan libanski bezbednosni izvor.

„Izraelski napad je pogodio jednog bezbednosnog zvaničnika Hamasa iz kampa Ain el Helou dok je bio u svom vozilu kod gradu Sidonu“, rekao je izvor, koji je zatražio anonimnost.

Dopisnik AFP-a video je spasioce kako uklanjaju ugljenisano telo iz vozila i vojnike kako pod izolaciju stavljaju područje napada južno od Sidona, u blizini kampa Ain el Helou, najvećeg od 12 zvaničnih palestinskih izbegličkih kampova u Libanu.

Tokom proteklih deset meseci, Izrael je više puta uzimao za mete zvaničnike palestinskog islamističkog pokreta na teritoriji Libana.

Ovo je prvi udar ovog tipa u Sidonu otkako su libanski Hezbolah, saveznik Hamasa, i Izrael počeli da gotovo svakodnevno razmenjuju vatru preko granice Izraela i Libana.

Razmena je počela otkako je Hamas iznenada napao Izrael 7. oktobra i izazvao sadašnji rat u Gazi.

U januaru je po svoj prilici izraelski udar koštao života Hamasovog političkog čoveka broj dva, Saleha al-Arurija, i još šest ljudi u uporištu Hezbolaha južno od Bejruta.

Izrael nije preuzeo odgovornost za napad.

U martu je Hamas saopštio da je jedan od njegovih pripadnika poginuo u izraelskom napadu na južni Liban za koji su državni mediji rekli da je odneo tri ljudska života.

Hamas je u maju saopštio da mu je ubijen „komandant“ u izraelskom napadu u istočnom Libanu, kod granice sa Sirijom.

Pošto je Hamas napao Izrael, jevrejska država je obećala da će uništiti taj pokret.

Kurir.rs/Beta/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track