"I MAJMUN BI NAUČIO, ALI NE I GENERAL" Zbog masakra kolone vojnika Rusi KIPTE OD BESA: Tucite ga kao kera, udarajte dok ne POVRATI
Foto: Twitter

"I MAJMUN BI NAUČIO, ALI NE I GENERAL" Zbog masakra kolone vojnika Rusi KIPTE OD BESA: Tucite ga kao kera, udarajte dok ne POVRATI

Planeta -

Na video snimku objavljenom na nekoliko proruskih Telegram kanala tokom noći između 8. i 9. avgusta vidi se kolona ruskih vojnih vozila koja gori pored puta u blizini sela Oktjabrskoje u okrugu Rilski u Kurskoj oblasti.

Jedan od vojnih blogera, "Military informant" sugerisao je da su ukrajinske snage pogodile više od 10 vozila koje prevoze vojnike, kao i više logističkih vozila.

To su uradili koristeći rakete HIMARS.

Iako nije bilo potvrde da je korišćen baš ovaj sistem oružja, bloger je objavio sliku na kojoj se vide ostaci, koji izgledaju kao ostaci rakete HIMARS M30.

Slike i video zapisi koji su objavljeni u petak ujutru na Telegramu pokazuju izgorele olupine najmanje 14 vozila.

Na njima se mogu videti i tela koja leže pored puta na prilazu selu Oktjabrskoje dok šokirani i ošamućeni vojnici bespomoćno stoje i gledaju.

Procene pojedinih analitičara govore da je čak 500 ruskih vojnika ubijeno ili povređeno tokom napada.

To bi ovaj napad učinilo jednim od najvećih pojedinačnih gubitaka za rusku vojsku od početka rata punih razmera!

Proruski blogeri bili su zgroženi viđenim, pa su pojedini kritikovali ruske komandante i pozvali da se kazni onaj ko je dozvolio kretanje kolone u ratnoj zoni.

Neki su rekli da je kretanje nezaštićenog konvoja od više od 10 kamiona sa vojnim osobljem u regionu Kursk bilo više od ratnog zločina.

Bloger “Two Majors” je napisao: “Ko god je dao naređenje da se kreću u kolone u tom području... treba da bude osuđen”

“Older than Eddy” je rekao, “...zabranjeno je kretanje u kolonama u zoni borbe… Samo uzmite vođu kolone, tucite ga kao kera, udarajte ga nogama dok ne počne da povraća i dok se ne u***e”.

Jurij Podoljaka, čiji Telegram kanal ima gotovo 3 miliona pretplatnika, napisao je:

„Koliko još? Ratuje se već 3 godine, a neki ljudi i dalje insistiraju da se (vojnici) kreću u kolonama u zoni fronta.”

Kanal "Thirteenth", koji je povezan sa grupom Vagner, rekao je da su odgovorni "bića bez mozga".

“U trećoj godini rata čak se i majmun mogao obučiti, ali ne i general Ministarstva odbrane koji je izdao naređenja za takav samoubilački marš u zoni fronta.”

Lokacija napada nalazi se oko 30 kilometara od ukrajinske granice, a 20 kilometara udaljena je od mesta trenutnih borbi.

Valerij Gerasimov, koji je načelnik ruskog Generalštaba od 2012. godine, ranije je uveravao Putina tokom sastanka 8. avgusta da su ruske snage zaustavile ukrajinsko napredovanje u regiji Kursk uprkos svim dokazima koji govore suprotno.

Kurir.rs/Kyivpost/Preneo: D. P.

Bonus video:

02:03

RUSIJA JE U STRAHU OD STRANE INTERVENCIJE Analitičar: Ne mogu da obore ni dronove, a tek rakete koje polete sa svih strana sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track