Za protekla 24 časa eliminisano je skoro 175 ukrajinskih vojnika i uništeno 36 oklopnih vozila, uključujući deset tenkova, tri oklopna transportera i 21 borbeno oklopno vozilo

Linkedin

Ruske snage eliminisale su strane plaćenike, vojnike i opremu Oružanih snaga Ukrajine koji su učestvovali u napadu u Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako su istakli, izvršen je udar po ljudstvu i opremi Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti.

"Upotrebom rakete sa termobaričnom bojevom glavom pogođena je privremena tačka razmeštanja stranih plaćenika na južnoj periferiji Sudže, usled čega je eliminisano 15 militanata", navodi se u saopštenju.

Za protekla 24 časa eliminisano je skoro 175 ukrajinskih vojnika i uništeno 36 oklopnih vozila, uključujući deset tenkova, tri oklopna transportera i 21 borbeno oklopno vozilo.

Dodaje se da ruska vojska nastavlja da odbija pokušaj ukrajinskih snaga da prodru unutar ruske teritorije.

Ističe se da je presečen još jedan pokušaj mobilnih trupa Ukrajinaca da se probiju kod Ivaškovskog, Male Lokne i Olgovke.

"Ukupno su od početka napada na Kursku oblast ukrajinske snage izgubile do 1.120 vojnika i 140 jedinica vojne tehnike. Operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja", zaključili su u Ministarstvu.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Bonus video:

kurir televizija RUSI GRUPIŠU VOSJKU NA DONJECKOM PRAVCU! Obradović: Ukrajinci će sigurno pokušati da odseku Krim, PUTIN IMA JEDNU SLABU TAČKU!