Danilo Santos Romano (35) je prva žrtva koja je identifikovana nakon što se avion srušio u Brazilu.

U pitanju je pilot koji je upravljao letelicom, a koji iza sebe ima 10 godina iskustva.

Romano je radio kao pilot više od jedne decenije, a bio je u avio-kompaniji Voepas od 2022. godine, prema njegovom LinkedIn-u.

Pilot, koji je živeo u Sao Paolu, imao je preko 4.500 ukupnih sati leta, navodi se na njegovom profilu.

Romano je bio "uvek nasmejan" i "voljan da pomogne", navode njegove kolege.

Romano je bio u kokpitu aviona ATR 72-500 koji se srušio u stambenoj četvrti u Vinhedou i tom prilikom su poginuli svi, i posada i putnici, njih 61.

Među ostalim žrtvama su bili kopilot Humberto de Kampos Alenkar e Silva (61) i stjuardesa Debora Soper Avila (29), navodi Globo TV Nevs.

pad-aviona.jpg
Facebook/CCTV 
foto: Facebook/CCTV

Na brodu je bilo i nekoliko doktora koji su išli na seminar, kao i otac Rafael Fernando dos Santos i njegova ćerka Liz Iba dos Santos (3).

U subotu ujutro, 15 tela je izvađeno iz olupine, dodaje agencija.

Posmrtni ostaci su odvezeni u Institut za pravnu medicinu na formalnu identifikaciju, piše nypost.

Avion za Sao Paulo poleteo je iz Kaskavela u petak u 11.56 po lokalnom vremenu i leteo je oko sat i po bez incidenata, rekli su zvaničnici.

Posada nije pozvala pomoć niti prijavila bilo kakve nepovoljne vremenske uslove.

"Cela posada je bila kompetentna", rekao je izvršni direktor Voepasa Eduardo Buš na konferenciji za novinare, prenosi CNN.

"Čekamo pristup svim komunikacijama između pilota i kontrolnog tornja da bismo imali šire razumevanje onoga što se dogodilo", dodao je.

Crna kutija aviona koja sadrži glasovne snimke i podatke o letu pronađena je sa mesta nesreće, potvrdio je sekretar za javnu bezbednost Sao Paula Giljerme Derit.

Sadržaj kutije će biti analiziran u potrazi za mogućim tragovima o tome šta je izazvalo pad aviona preko 13.000 stopa za samo jedan minut.

Šokantno spuštanje zabeleženo je na potresnom snimku, koji pokazuje kako letelica spiralno pada na zemlju.

Kurir.rs/Telegraf/Preneo: P. P.

Bonus video:

kurir televizija MOTOR RAZBIO PROZOR AVIONA, VAZDUH ISISAO PUTNIKA! Ovo je ZABRANJENI vazduhoplov u kome su stradali mnogi! Pilot otkriva razloge