Izraelski list Jediot ahronot, najtiražniji u toj zemlji, objavio je da je na 12. spratu Kirje, Generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) koji se nalazi na periferiji Tel Aviva, održan sastanak komandanata na kojem je iskazana njihova frustracija premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Navodi se da ta frustracija izraelskih generala Netanjahuom raste sve više iz dana u dan.

- Nedostatak političko-strateške vizije za ciljeve koje vojska dostiže primorava trupe na isprekidane akcije, čas su tamo, čas su onamo, pa onda ovde i opet tamo - piše u članku Jediot ahronota koji prenosi italijanski dnevnik Korijere dela sera.

profimedia0865135874.jpg
Israel Defense Forces / Zuma Press / Profimedia 
foto: Israel Defense Forces / Zuma Press / Profimedia

Navodi se da izraelski generali ne znaju "da li vlada ide ka tome da obnovi kolonije u Pojasu Gaze ili da vrati teritoriju Abu Mazenu (palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu), ne znaju da li će naredni front biti na severu (protiv Hezbolaha u Libanu) ili će se rat u Pojasu Gaze nastaviti".

Kritike na račun vlade su stigle i do sale u kojoj je Netanjahuova vladajuća koalicija sinoć održala sastanak, a premijer je odmah reagovao.

- Nije tačno da nedostaju direktive i ciljevi za razbijanje Hamasa i povratak talaca kućama - poručio je Netanjahu.

(Kurir.rs/Corriere della Sera/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

Kurir televizija NETANJAHU NA KLIMAVIM NOGAMA: NADA SE NAGRADI ZA GLAVE VOĐA HAMASA, A SPREMA MU SE PAKAO! Eksperti: Bes građana je na vrhuncu