Tajna služba se izvinila vlasnici salona u Masačusetsu nakon što su agenti neovlašćeno upali i koristili njen toalet tokom obezbeđivanja skupa predsedničkog kandidata Kamale Haris!

Ališa Pauers iz Berkšira tvrdi da je provaljeno u njen poslovni prostor nakon što je pripadnik Tajne službe trakom prekrio nadzornu kameru ispred vrata salona.

Na jednom snimku se navodno vidi da su toalet koristile osobe u uniformama hitne medicinske pomoći i vojnik u maskirnoj opremi, ali i neko u tamnom odelu i beloj košulji nalik na oficira Tajne službe koji je čuvao vrata.

Pauers navodi da ju je šef terenske kancelarije Tajne službe u Bostonu pozvao da se izvini.

- Rekao mi je da pogrešno sve što se dogodilo. Nisu smeli da uđu u zgradu bez dozvole - rekla je Pauers.

Salon se nalazi nedaleko od mesta na kome se održavao skup demokrata. Žena iz Tajne službe je prethodno tog dana stavila lepljivu traku preko nadzorne kamere. Agencija je inače kroz istoriju prikrivala određene kamere tokom pregleda perimetara iz bezbednosnih razloga.

alisa-pauers.jpg
Facebook Printscreen 
foto: Facebook printscreen

Međutim, druga kamera u zgradi snimila je četiri osobe kako ulaze u salon, navodi Pauers.

- Ulazili su i izlazili oko sat i po! Koristili su moje kupatilo bez dozvole. Onda su otišli i ostavili zgradu otključanu i nisu skidali traku sa kamere. Nisu imali smelosti da traže dozvolu. Samo su gledali sebe - navodi vlasnica salona i odaje da je čula od radnika hitne medicinske pomoći da mu je jedan službenik Tajne službe govorio da može da uđe i koristi kupatilo.

Incident se dogodio oko dve nedelje nakon što se Tomas Metju Kruks popeo na krov i ispalio više hitaca na bivšeg predsednika Donalda Trampa.

(Kurir.rs/NY Post/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

Privatna arhiva ZAPALILI 2 AUTOMOBILA I PROVALILI U FIRMU PA POKRALI INVENTAR: Uhapšena dva mladića iz Beograda