Iran i njegovi saveznici na Bliskom istoku mogli bi prema navodima Foks njuza da pokrenu napad na Izrael u naredna 24 sata!

- Zvaničnici na Bliskom istoku veruju da smo dostigli nulti sat - izveštava dopisnik Foks njuza Trej Iingst pozivajući se na neimenovane regionalne zvaničnike.

Iran je zapretio velikim napadom na Izrael u znak odmazde za ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanije u Teheranu prošlog meseca. Izrael do sada nije preuzeo odgovornost za atentat.

Jevrejska država se takođe priprema za odmazdu Hezbolaha, militantnog pokreta iz Libana, zbog ubistva glavnog komandanta Fuada Šukra u Bejrutu svega nekoliko sati pre nego što je likvidiran i Hanije.

Iran je navodno pripremio svoje raketne i bespilotne jedinice, slično koracima preduzetim pre neviđenog napada Teherana na Izrael u aprilu, navode visoki zvaničnici u Vašingtonu i Jerusalimu, a prenosi izraelski novinar Barak Ravid.

Novinar na svom nalogu na društvenoj mreži X navodi da su zvaničnici naglasili da ni Izrael ni SAD ne mogu predvideti tačno vreme napada odmazde kojim je Iran zapretio zbog ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanije u Teheranu prošlog meseca.

- Iranci otvoreno signaliziraju svoju odlučnost da izvrše značajan napad pored svojih javnih izjava da će napad premašiti onaj koji su izveli u aprilu. Iranske javne izjave ne odražavaju nikakvo povlačenje - citira Ravid višeg izraelskog zvaničnika.

Iran je tokom svog prvog direktnog napada na jevrejsku državu u noći između 13. i 14. aprila ispalio oko 300 projektila i dronova na Izrael od kojih je većina oborena.

Američki portal Aksios izvestio je u nedelju da iranski predsednik Masud Pezeškijan želi da izbegne oštar odgovor, ali da Islamska revolucionarna garda nastoji da pokrene veći napad nego što je to bio slučaj u aprilu.

Bonus video:

Kurir televizija "IRAN VEROVATNO NEĆE NAPASTI IZRAEL?" Eksperti za Kurir šokirali: Zavladao veliki strah, prete im KATASTROFALNE POSLEDICE