Četiri zemlje članice EU šalju vatrogasce u Grčku da se bore sa velikim požarom u predgrađu Atine, na zahtev grčke vlade.

Ova vatrena stihija paralisala je zemlju. Iz Grčke se za Kurir televiziju javila, te opisala situaciju i atmosferu, Maja Bekčić Petrović.

Kurir televizija POLA GRČKE PARALISANO, EVO ŠTA JE DOVELO DO NEKONTROLISANOG POŽARA! Srpkinja za Kurir šokirala: Ugroženo snabdevanje vodom

- Čujem da je Srbija uživala u divnom vremenu, u Grčkoj to i nije najbolja stvar u ovom trenutku. Upravo najtopliji jun i jul, otkad se mere temperature, u kombinaciji sa velikim sušama dovele su do požara koji su paralisali pola grčke, bukvalno je pola države u tzv. "red alert" zbog ekstremnih vremenskih uslova. Najdramatičnije je oko Atine, ugroženo je celo područje Maratona, a to je problem jer se tamo nalazi najveći rezervoar vode za piće koji snabdeva Atinu.

- Evakuisano je desetine hiljada ljudi, a sinoć se situacija malo smirila, vetrovi nisu toliko jaki i ne menjaju pravac. Grčka obaveštava ljude o svim zatvorenim putevima, o svim ugroženim zonama, to stiže na mobilne telefone. Ljudi su bezbedni trenutno, ne evakuiše se niko.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Požar u Fabrici Dorado