PUTIN JE POSLE OVIH REČI POBESNEO! Snimak na kom sluša raport guvernera Kurske oblasti obilazi svet - "SLUŠAJ TI..." (VIDEO)
Foto: Printscreen/Telegram

SASTANAK U DAČI U NOVO OGARJOVU

PUTIN JE POSLE OVIH REČI POBESNEO! Snimak na kom sluša raport guvernera Kurske oblasti obilazi svet - "SLUŠAJ TI..." (VIDEO)

Planeta -

Kremlj je objavio kako je tekao sastanak u dači ruskog predsednika Vladimira Putina u Novo Ogarjovu, gde je on okupio vođstvo bezbednosnih i vojnih službi da bi raspravljali o ukrajinskom osvajanju dela teritorije u ruskoj pograničnoj Kurskoj oblasti.

Aleksej Borisovič Smirnov, guverner te oblasti, pomislio je da može da govori otvoreno i šefu Kremlja kazao da su Ukrajinci tu zauzeli 28 sela.

- Trenutno je situacija u regionu složena, pod neprijateljskom kontrolom je 28 naselja. Dubina prodiranja na područje Kurske oblasti je 12 kilometara, širina fronta je 40 kilometara - kazao je Smirnov.

Vladimir Putin, Kurska oblast, Kursk
foto: Printscreen/Telegram

Putin ga tu prekida.

- Slušaj, Alekseje Borisoviču, vojno odeljenje će nas izvestiti koja je širina i dubina tamo. Govorićete nam o društveno-ekonomskoj situaciji i izveštavati o pomoći ljudima - poručio je Putin besno Smirnovu.

Guverner je potvrdio da je zaključno sa ponedjeljkom evakuisana 121.000 ljudi, a još 59.000 meštana čeka evakuaciju.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: N. V.)

Bonus video:

04:27

PUTIN POISTOVEĆEN SA NAJVEĆIM TERORISTIMA, ON JE PRETNJA BROJ 1 Lunić na samitu NATO: Zapadni Balkan na udaru HIBRIDNIH PRETNJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track