Ukrajinska vojska tvrdi da je uništila ruski borbeni avion iznad Kurska i zarobila 100 ruskih vojnika!

Na snimku postavljenom na Telegram nalogu ukrajinskog predsednika, prikazano je kako Oleksandr Sirski, glavnokomandujući ukrajinske vojske, obaveštava Volodimira Zelenskog o novim informacijama o operaciji u Kursku.

Zelenski je rekao da su snage Kijeva nastavile da napreduju u pograničnom regionu i da su se od početka dana pomerile napred za jedan do dva kilometra u različitim pravcima.

"Jutarnji izveštaj glavnokomandujućeg Sirskog o situaciji u svim važnijim pravcima, posebno u oblastima Toreck i Pokrovsk, kao i o operaciji u regionu Kursk. Ne zaboravljamo ni na trenutak naš istočni front. Naložio sam glavnokomandujućem da ojača ovaj pravac koristeći opremu i zalihe koje trenutno obezbeđuju naši partneri. Napredujemo u Kurskoj oblasti, jedan do dva kilometra u raznim oblastima od početka dana. Zarobili smo više od 100 ruskih vojnika tokom ovog perioda. Zahvalan sam svima koji su uključeni!", poručio je Zelenski.

Ukrajinska vojska takođe tvrdi da je uništila ruski borbeni avion iznad Kurska.

Generalštab Ukrajine je saopštio da je avion Su-34 tokom noći uništen tokom misije u pograničnom regionu Rusije.

Kurir.rs/SkyNews/M.CG.

Bonus video:

Kurir televizija "UKRAJINCI BEZ BORBE ZAUZELI TERITORIJE U RUSIJI" Stručnjaci analiziraju: Ovo im je bila cela ideja, ŠTA OČEKIVATI U BUDUĆNOSTI?