Donald Tramp, bivši američki predsednik i republikanski kandidat na izborima u novembru, u intervjuu koji je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) dao njenom vlasniku milijarderu Ilonu Masku kazao je i nešto što je malo ko očekivao.

Njuzvik prenosi da je Tramp Masku poručio da bi mogli da se "naredni put sastanu u Venecueli" ukoliko bude izgubio na predsedničkim izborima u novembru.

- Ukoliko se nešto desi u vezi s ovim izborima, što bi bio horor šou, sastaćemo se naredni put u Venecueli, zato što će to biti daleko bezbednije za sastanak od naše zemlje. OK, dakle otići ćemo. Ti i ja ćemo otići i imaćemo sastanak i večeru u Venecueli - kazao je Tramp u intervjuu u kojem je pričao o raznim temama.

x01-epa-bienvenido-velasco.jpg
EPA/Bienvenido Velasco 
foto: EPA/Bienvenido Velasco

Njuzvik podseća da je bivši šef Bele kuće tvrdio da Venecuela oslobađa nasilne kriminalce iz svojih zatvora i šalje ih u SAD kako bi smanjila stopu kriminala u svojoj zemlji.

Navodi se da je Roberto Brisenjo-Leon, osnivač i direktor Venecuelanske opservatorije nasilja (OVV), kazao je za sajtu za proveru informacija factcheck.org da ne postoje dokazi da ta zemlja šalje kriminalce u SAD.

(Kurir.rs/Newsweek/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

Reuters TRAMP SPREMA AMERIKU ZA TREĆI SVETSKI RAT? Najavio gradnju GVOZDENE KUPOLE! - "Da nijedan neprijatelj ne može da nas pogodi!"