Ukrajinski glavnokomandujući tvrdi da ukrajinske trupe sada imaju punu kontrolu nad ruskim pograničnim gradom Sudža.

U video snimku objavljenom na Telegramu, Sirski izgleda da kaže predsedniku Zelenskom da su ukrajinske snage sada „završile potragu i uništavanje“ ruskih trupa u Suzi, gradu u Kurskom regionu.

Britanski Bi-Bi-Si nije u stanju da to nezavisno proveri i nije izvesno tačno koliki je procenat ruske teritorije u Kursku zauzeo Kijev.

Međutim, kako smo malo ranije izvestili, ukrajinski TV prilog snimljen u ruskom gradu Sudži prikazuje ukrajinske vojnike kako skidaju rusku zastavu sa lokalne škole.

Zelenski razmatra stvaranje „vojnih kancelarija“ u Kursku

U istom kontekstu, čini se da se Kijevu „otvorio apetit” za dalje organizovanje i, kako prenosi Bi-Bi-Si, razmatra otvaranje vojnih kancelarija u Kursku.

Na današnjem sastanku sa vladinim zvaničnicima, Zelenski je rekao da su razgovarali o ključnim pitanjima regiona nakon invazije Ukrajine, odnosno o bezbednosti i humanitarnoj pomoći.

U postu na društvenim mrežama, spoljnom, Zelenski je naglasio da „Ukrajina brani sebe i živote svojih ljudi“, ali da će striktno poštovati međunarodno pravo.

(Kurir.rs/Oružje online/Preneo: A.N.)

Bonus video:

Kurir teleivizija "DOZVOLA ZA GAĐANJE CILJEVA U RUSIJI NIJE ODLUKA NATO PAKTA!" Zoronjić: Rizik od eskalacije samo ako Ukrajina upotrebi OVO oružje