Ruska građevinska firma traži radnike za kopanje rovova u Kursku, gde ukrajinska vojska trenutno vodi uspešnu ofenzivu unutar Rusije.

"Želite li posao u jednom od najintenzivnijih ratnih područja na svetu? Uslovi: Plata do 2.388 američkih dolara, hrana, smeštaj i mogućnosti za rekreaciju. Prethodno iskustvo nije potrebno", stoji u oglasu koji se širi društvenim mrežama.

Oglas za posao objavila je jedna ruska građevinska firma. Plata se isplaćuje iz dva dela, dva puta mesečno. Obećava se da će raditi van ratne zone i da neće biti u opasnosti.

U platu je uračunata radna odeća (uniforma), a osim toga radnicima je plaćen i prevoz. Prilikom aplikacije za posao može se birati između nekoliko lokacija: Sankt-Peterburg, Moskva, Čerepovec i Ufa.

Satelitski snimci prethodna dva dana pokazuju da je Rusija iskopala velik rov u blizini grada Ljgova u Kurskoj oblasti.

"Zamisli, važiš za drugu svetsku vojnu silu, pokreneš rat s komšijama i onda u nekom trenutku moraš da kopaš rovove na svojoj teritoriji kako bi sprečio prodor do Moskve", piše u objavi na Fejsbuk nalogu "Slava Ukrajini", ispod fotografije dugačkog rova.

Ljgov je udaljen oko 60 kilometara od ukrajinske granice. Navodno je ukrajinska vojska došla na 40 kilometara od grada.

Kurir.rs/The Guardian/Priredila Milica M. CG.

Bonus video:

kurir televizija "AKO TO URADE, SPRŽIĆE POLA UKRAJINE!" Analitičari o napadu na Kursk: Cilj Zelenskog je ostvaren, ali neće zaustaviti Ruse