Grčke vlasti uhapsile su 19-godišnjeg mladića i 34-godišnjeg muškarca, u istrazi smrti devojčice (8) koja se udavila u bazenu kampa na Halkidikiju.

Kako prenosi Protothema, devojčica je izgubila život dok su i druga deca bila u bazenu, a navodno su tamo bili prisutni i spasilac i vođa grupe.

Devojčica je u kamp otišla sa sestrom. Dve devojčice su navodno zajedno ušle u bazen, kao i drugi kamperi, ali 8-godišnja devojčica nije izašla iz vode. Njena sestra je nije videla nakon toga, ni u trpezariji, gde su otišli na ručak, ni u spavaonicama.

Vođa grupe je navodno rekao policiji da nije izbrojao decu kada su izašla iz vode i da je primetio odsustvo devojčice tek u trpezariji i da je sam počeo da je traži, ali o tome nije obavestio ostale u kampu.

Ranije je rečeno da je "nestanak devojčice primećen nakon završetka ručka, kada su kamperi bili u svojim sobama na odmoru. Odmah je obavešten štab kampa i grupa rukovodilaca je počela da je traži".

Spasilac je navodno rekao da nije primetio nikog u vodi oko 13 sati. Uzbuna u kampu je podignuta malo pre 15 sati, skoro dva sata kasnije.

"Čim su deca završila sa kupanjem, oko 13.15 sati, pogledao sam u bazen. Nisam video nikoga u njemu i onda sam zaključao dvostruka ulazna vrata", rekao je spasilac u svom iskazu, a prenosi Star.

Istraga se nastavlja, dok porodica devojčice traži odgovore na pitanje kako se ova tragedija desila.

Kurir.rs/Telegraf/National Herald/M. CG.

Bonus video:

kurir televizija OPREZ! DETE MOŽE DA SE UDAVI ZA POLA MINUTA U BAZENU DUBOKOM TEK 20 CM! Nikolić: Događa se tiho bez vriske MORAMO NADGLEDATI DECU