RUSI MAHALI BELOM ZASTAVOM: Ukrajina objavila snimak početka napada na Kursku oblast NEVIĐENA SRAMOTA ZA MOSKVU (VIDEO)
Foto: Printscreen

prepad

RUSI MAHALI BELOM ZASTAVOM: Ukrajina objavila snimak početka napada na Kursku oblast NEVIĐENA SRAMOTA ZA MOSKVU (VIDEO)

Planeta -

Više od 100 ruskih vojnika zarobljeno je tokom nekoliko prvih sati iznenadne ukrajinske ofanzive na Kursku oblast!

Ukrajinska 80. vazdušno-jurišna brigada objavila je snimak na kome se vidi sam početak proboja i razaranje graničnog punkta u Kurskoj oblasti. Ukrajina tvrdi da je samo tom prilikom zarobljeno više od 50 ruskih vojnika.

- Pripadnici 80. brigade imali su podršku artilerije i teške oklopne tehnike dok su se približavali graničnom prelazu Sudža. Mnogi ruski vojnici doneli su ispravnu odluku suočeni sa intenzivnim delovanjem ukrajinske artiljerije i videvši tenkove na kontrolnoj tački. Podigli su belu zastavu i predali se ukrajinskim vojnicima i uputili se sa svojim ranjenim kolegama prema granici - navodi 80. brigada.

Ofanzivu na Kursku oblast predvodile su elitna 80. brigada Lavov i novoosnovana 82. brigada Černivci. Vojni blogeri na Telegramu navode da im se nakon prodora pridružio i deo 95. vazdušno-desantne brigade.

Šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasil Maljuk, podsetimo, tvrdi da su ukrajinski specijalci zarobili grupu od više od 100 ruskih vojnika tokom prekograničnog upada u rusku zapadnu oblast Kursk.

Bonus video:

02:29

AKO TO URADE, SPRŽIĆE POLA UKRAJINE! Analitičari o napadu na Kursk: Cilj Zelenskog je ostvaren, ali neće zaustaviti Ruse

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track