"SVE SMO JAČI" Zelenski naveo da prodor Ukrajinaca TEČE PO PLANU, pa spomenuo RUSKE ZAROBLJENIKE: "OVO morate da znate" (VIDEO)
Foto: Dursun Aydemir / AFP / Profimedia

obratio se

"SVE SMO JAČI" Zelenski naveo da prodor Ukrajinaca TEČE PO PLANU, pa spomenuo RUSKE ZAROBLJENIKE: "OVO morate da znate" (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da operacija ukrajinskih oružanih snaga u Kurskoj oblasti teče po planu i da ukrajinsko uporište tamo jača.

"Danas je general Sirski takođe izvestio o nastavku našeg napredovanja u oblasti Kursk. Operacija se odvija tačno onako kako smo očekivali. Hrabrost Ukrajinaca postižu velike stvari."

Zelenski je rekao da Oružane snage Ukrajine jačaju svoje pozicije: "Naše uporište je sve jače. Želim da se zahvalim svima koji to omogućavaju: svim vojnicima, narednicima i komandantima."

On se takođe zahvalio svakoj jedinici koja radi na dodavanju ruskih ratnih zarobljenika u ukrajinski fond za razmenu ratnih zarobljenika.

"Ovo je važno. Ovo ubrzava oslobađanje naše vojske i civila iz ruskog zarobljeništva. Setimo se svih onih koje moramo da vratimo kući", rekao je Zelenski, piše Ukrainska pravda.

Podaci koje je prikupio i analizirao Institut za proučavanje rata (ISV) sugerišu da su ukrajinske snage ostvarile dalji napredak u Kurskoj oblasti, posebno u oblastima jugoistočno od grada Sudže, prema proceni ISV-a od 16. avgusta.

(Kurir.rs/Ukrainska pravda/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track