Ruski predsednik Vladimir Putin, odao je počast nacionalnom lideru Azerbejdžana Hejdaru Alijevu, a potom se uputio se ka Večnom plamenu u "Aleji mučenika". Ovde je ruski lider položio venac, odajući počast onima koji su dali život za nezavisnost Azerbejdžana.

Predsednik Ruske Federacije položio je venac od crvenih ruža na spomenik, a potom je pratio vojnike koji su nosili vence duž zida sa spomen-pločama na kojima su uklesana imena, godine života i portreti poginulih. Kada je vojska postavila venac na Večnu vatru, Putin je ispravio vrpcu, a zatim se poklonio.

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Baku, gde će od 18. do 19. avgusta boraviti u državnoj poseti.

x01-ap-vyacheslav-prokofyev.jpg
AP/Vyacheslav Prokofyev 
foto: AP/Vyacheslav Prokofyev

On će sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim razgovarati o stanju bilateralne saradnje, kao i o aktuelnim pitanjima na međunarodnom i regionalnom nivou.

Ruski lider je u Baku stigao avionom specijalnog odreda "Rusija", a na aerodromu ga je čekao svečani zeleni tepih, namenjen za doček uvaženih gostiju u Azerbejdžanu, uz koji je bila postrojena i počasna garda.

Planirano je da šefovi dve države najprije komuniciraju u užem formatu, a potom da rusko-azerbejdžanski razgovori budu nastavljeni u proširenom formatu.

x01-epa-vyacheslav-prokofyev-sputnikkr.jpg
EPA/Vyacheslav Prokofyev Sputnik 
foto: EPA/Vyacheslav Prokofyev Sputnik

Kao rezultat dve runde pregovora, biće usvojena zajednička izjava lidera, te potpisano više međuvladinih i drugih dokumenata.

Na kraju ceremonije potpisivanja, Putin i Alijev će obavestiti predstavnike medija o rezultatima pregovora. Međutim, program Putinove posete Azerbejdžanu se tu neće završiti.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

Kurir televizija "PUTIN POISTOVEĆEN SA NAJVEĆIM TERORISTIMA, ON JE PRETNJA BROJ 1" Lunić na samitu NATO: Zapadni Balkan na udaru HIBRIDNIH PRETNJI