Ruski vojni blogeri tvrde da su Ukrajinci uništili treći i poslednji most preko reke Sejm u ruskoj oblasti Kursk, prenosi na društvenoj mreži X Anton Geraščenko, bivši savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Ruski istražitelj rekao je u ponedeljak da je dan ranije Ukrajina izvršila udar i oštetila treći most preko reke Sejm u ruskoj oblasti Kursk, gde se trupe Moskve bore sa ukrajinskim snagama skoro dve nedelje, piše Glas Amerike.

"18. avgusta, kao rezultat ciljanog granatiranja uz upotrebu raketnog i artiljerijskog oružja na stambene objekte i civilnu infrastrukturu u selu Kariž... oštećen je treći most preko reke Sejm", rekao je predstavnik ruskog Istražnog komiteta.

Ako se potvrdi uništenje trećeg mosta, jedinice ruskih oružanih snaga na jugu naći će se u "kotlu", a a približna površina opkoljavanja iznosiće skoro 700 kvadratnih kilometara, piše Geraščenko.

Najveći most na ovom delu fronta, u selu Gluškovo, ukrajinske oružane snage uništile su 16. avgusta poslepodne. Dan kasnije, pogođen je most severno, u Zvanoe.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: A.N.)

Bonus video:

Kurir televizija "UKRAJINCI U TEŠKOM STANJU, LINIJA FRONTA ĆE DOŽIVETI KOLAPS!" Eksperti: Veliki gubici u Kurskoj oblasti RAŠTRKANI SU PO ŠUMAMA