Nikola Nikolić, srpski državljanin koji je ostao zarobljen u Dominikanskoj Republici kada je sa dvojicom španskih prijatelja nakon brodoloma proveo 10 dana na pučini, sada želi da se vrati u Španiju.

Nikolić trenutno čeka da mu brat donese pasoš kako bi mogao da se vrati u Španiju.

Izmučeni i iznureni momci, podsetimo, mislili su da im nakon 10 dana na pučini nema spasa, ali onda se pojavio kineski brod koji im je spasio život. Za tih 10 dana preživeli su svašta - od gladi i žeđi do straha nakon što su ugledali "najveće ajkule" u životu.

Nikolić se od prošle nedelje nalazi u stambenom kompleksu Haina koji je namenjen strancima bez regulisanog stanja. Međutim, kako je izvestio Hulio Karabalo, direktor za komunikacije Generalog direktorata za imigraciju, Nikola je prebačen u sedište jer mu je tamo udobnije.

Srbin nije problematičan i lako sarađuje sa vlastima.

- Juče je kod njega otišla Ivana Gavrilović iz konzulata da se uveri da je dobro - rekao je Karabalo za piše Dairio Libre.

Međutim, pomoć koju Vlada Srbije nudi Nikoliću, za sada nije po njegovoj meri.

- Rekao je da želi da sačeka brata da mu donese pasoš i da se potom vrati u Španiju - dodao je Karabalo.

Srpski brodolomnik je inače radio dva meseca u Španiji pre nego što je isplovio sa prijateljima i doživeo nesreću. Zbog toga ne želi da se vrati u Srbiju već da nastavi tamo gde je stao. Nikolin brat bi trebalo da stigne u Dominikansku Republiku u petak.

ČAMAC OSTAO BEZ GORIVA

Mladi Srbin otišao je da živi u Španiju pre nekih dva meseca.

Jednog dana su Nikola i njegovi prijatelji David i Huan odlučili da krenu sa Kanarskih ostrva čamcem na pecanje. Plan je bio da na moru provedu tri dana, međutim, ostali su bez goriva.

Trojica mladića su tako plutala u čamcu sve dok ih posle 10 dana kineski brod nije ugledao i stigao u pomoć.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo Z.Ko)