Smrt britanskog milionera Majka Linča, koji je stradao kada je kod Sicilije u ponedeljak ujutru potonula luksuzna jahta, postaje sve misterioznija, budući da je samo dan pre potonuća broda pod čudnim okolnostima poginuo njegov poslovni partner!

Stiven Čemberlen, poslovni partner Majka Linča, i suoptuženi na američkom suđenju za prevaru, fatalno je izgubio život samo dan pre nesreće kod Sicilije - Čemberlena je udario automobil dok je trčao u Kembridžširu, u Velikoj Britaniji.

Čemberlen, bivši potpredsednik za finansije u britanskoj softverskoj firmi Autonomi, stradao je u subotu ujutro. Nakon nesreće prebačen je u bolnicu s teškim povredama, bio je priključen na aparate za održavanje života. Policija i dalje traga za počiniocem koji je pobegao sa mesta nesreće.

Stiven Čemberlen i Majk Linč su bili saoptuženi u suđenju za prevaru u vezi sa prodajom Autonomi kompaniji Hevlet-Packard 2011. za 11 milijardi dolara (7 milijardi funti). Suočili su se sa istim optužbama za prevaru na tržištu i zaveru jer su navodno planirali da povećaju vrednost kompanije pre nego što je prodata. Obojicu je porota u San Francisku u junu ove godine oslobodila svih optužbi po svih 15 tačaka.

mak-linc.jpg
EPA Igor Petyx, AP Lucio Ganci 
Majk Linčfoto: EPA Igor Petyx, AP Lucio Ganci

„Veoma sam srećan zbog današnje presude i zahvalan poroti na pažnji koju su posvetili činjenicama tokom poslednjih 10 nedelja. Moja najdublja zahvalnost ide mom pravnom timu na njihovom neumornom radu u moju korist. Radujem se povratku u Veliku Britaniju i vraćanju onome što najviše volim: svojoj porodici i inovacijama u svom polju“, rekao je Majk Linč u junu nakon završetka suđenja.

Samo dva meseca kasnije, i Čembereln i Linč su izgubili živote, jedan za drugim.

Kurir.rs/The Guardian/Priredila M.M.CG.

Bonus video:

Instagram NASUKAO LUKSUZNU JAHTU NA STENU! Bahati kralj Istagrama snimio BRODOLOM u utočištu BOGATIH I SLAVNIH!