Japanska policija je bez milosti prema državljanima stranih zemalja koji traže azil u njihovoj domovini, a to dokazuje i snimak koji je postao viralan.

Naime, na tom snimku vide se pripadnici japanske policije koji su priveli tražioca azila iz Afrike, kojem je istekla boravišna dozvola. "Razgovor" u stanici dok su i dalje pokušavali da ga savladaju i pošalju nazad u svoju zemlju tekao je ovako:

- Prestani da stežeš ramena!

- Ne moraš da budeš toliko napet. Sedi lepo! - govorili su policajci dok je Afrikanac sedeo na klupi između dvojice pripadnika policije.

Teažilac azila bio je bos, u donjem delu trenerke i dukserici. U jednom trenutku pogledao je policajca koji je sedeo s njegove desne strane. To je bila greška...

screenshot-2.jpg
Printscreen/Twitter 
foto: Printscreen/Twitter

- Ne gladaj u stranu! Gledaj pravo! Rekao sam ti da lepo sedneš - opominjao ge je jedan od njih dvojice, dok mu je treći policajac držao ruke iza leđa.

- Ja ne mogu da se vratim (u Afriku) - očajnički je povikao čovek i pokušao da ustane s klupe.

Policajci su gazatim oborili na pod.

- Neka mu neko sedne na noge! - govorili su, dok jedan od njih to konačnoi nije i uradio.

- Boli me to! uzviknuo je Afrikanac i nastavio da se buni.

screenshot-1.jpg
Printscreen/Twitter 
foto: Printscreen/Twitter

- Neću da se vratim (u Afriku)! Neću da se vratim! Neću da se vratim! - ponavljao je dok su ga policajci i dalje čvrsto držali na zemlji.

On se neprestano "bacao" i kukao kako ga bole noge.

- Ma opusti se, proklet bio! Tako si tvrdoglav - opominjali su ga policajci.

Uhapšeni čovek neprestano je ponavljao kako ne želi da se vrati u Afriku ali to organe javnog reda nije baš mnogo zanimalo.

- Nije važno da li želiš ili ne, mi te vraćamo tamo. Imaš sreće, jer mi imamo sve isplanirano. Vraćamo te bez obzira na sve - objašnjavali su mu policajci, ali to nije utešilo ovog čoveka.

Počeo je da plače. Ni suze nisu smekšale Japance.

- O, pa ti plačeš. Ali plakanjem nećeš ništa promeniti.

- Ne vraćam se tamo!

- Nego šta nego se vraćaš!

screenshot-4.jpg
Printscreen/Twitter 
foto: Printscreen/Twitter

Sledeća scena prikazuje ovog Afrikanca na podu dok mu policajci objašnjavaju da je vreme da se opusti.

- Baš imaš energije! Energičniji si od svih nas - govore mu, a na kraju snimka izvode ovog čoveka, kojeg su, pretpostavlja se, zatim otpremili u rodnu zemlju, daleko od Japana.

Japan je inače zemlja sa vrlo strogim kriterijumima, pa iako godišnje u Japan uđe na destine izbeglica čak 99 odsto zahteva za azil bude odbijeno.

Kurir.rs/Milica M. Crnogorac