KAMERE SNIMILE POTONUĆE LUKSUZNE JAHTE MILIONERA Slučaj koji je šokirao svet: "Za samo 60 sekundi više je nije bilo" (VIDEO)
Foto: Printscreen X

KAMERE SNIMILE POTONUĆE LUKSUZNE JAHTE MILIONERA Slučaj koji je šokirao svet: "Za samo 60 sekundi više je nije bilo" (VIDEO)

Planeta -

Kamere dva različita sistema video-nadzora snimile su trenutak potonuća luksuzne jahte Bajezijan u ponedeljak, 19. avgusta, u 4 sata ujutro.

Prvi video prikazuje svetla jahte koja u narednih nekoliko sekundi nestaju, odnosno trenutak kada je plovilo potonulo. Drugi snimak, snimljen kamerama jedne vile koja se nalazi 200 metara od mesta, takođe prikazuje kako jahta tone.

jahta, Bayesian
foto: IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

"Za samo šezdeset sekundi - kaže vlasnik vile, a prenosi agencija Ansa - možete da vidite kako brod nestaje. Igrom slučaja, posle vesti, pogledao sam u kamere. Pričala su mi deca. Otprilike dvadeset kamera postavljenih u kući samo jednu nije ometao vetar i kiša. Nije moglo da se uradi bilo šta za čamac".

Prema onome što Ansa saznaje, glavni tužilac Termini Imereze, Ambrođo Kartozio, trebalo bi danas popodne da ode u odmaralište Domina-Zagarela u Santa Flaviji da intervjuiše preživele, goste u objektu.

Šest ljudi se i dalje vodi kao nestalo i strahuje se da je mrtvo nakon što se jahta prevrnula kod Sicilije rano u ponedeljak.

Danas je nastavljena operacija potrage u kojoj su učestvovali specijalizovani ronioci.

Nestale osobe su imenovane kao Majk Linč, britanski tehnološki preduzetnik koji se nekada smatrao britanskim Bil Gejtsom, Hana Linč, njegova 18-godišnja ćerka, Kris Morvilo, advokat koji je zastupao Linča tokom suđenja, i njegova supruga Neda Morviljo , kao i Džonatan Blumer, predsednik banke Morgan Stanli International, i njegova supruga Džudi Blumer, poverenik dobrotvorne organizacije.

Vincenzo Zagarola iz italijanske obalske straže rekao je „pretpostavljamo da šest osoba nestalih možda nije imalo vremena da izađu iz čamca“.

Nacionalni direktor italijanskog vatrogasnog odeljenja ronilaca Đuzepe Petrone rekao je da je njegov tim uspeo da locira proboj u trupu jedrilice i da radi na otvaranju prolaza za dolazak do kabina.

jahta, Bayesian
foto: IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

Britanski ambasador u Italiji Edvard Luelin rekao je novinarima da je razgovarao sa preživelima.

Karsten Borner, kapetan obližnje jedrilice koja se nalazila odmah pored Bajezijanaca, rekao je da nikada nije video da se plovilo ove veličine tako brzo sruši.

- U roku od nekoliko minuta nije ostalo ništa. Onda smo videli splav sa 15 putnika. To je bila tragedija - dodao je on.

Kurir.rs/Gardijan

Bonus video:

00:29

NEVREME NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Oluja bacala jahte kao od šale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track