Brat Džonatana Blumera, predsednika "Morgan Stenlija" koji je nestao nakon što je superjahta milijardera Majka Linča potonula kod Sicilije, rekao je da se nada da su nestali sa broda još u životu i to zahvaljujući vazdušnim džepovima!

Džeremi Blumer, Džonatanov brat blizanac, rekao je za BBC da "drži palčeve" dok traje istraga.

„To je spor proces i biće potrebno vreme. Možda postoje vazdušni džepovi, ali to još uvek ne znamo. Čekamo, tako da držite palčeve”, rekao je brat ditektora "Morgan Stenlija".

profimedia0900153315-1.jpg
IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia 
Ronicoi su razbili prozor i ušli u superjahtu foto: IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

Reči Džeremija Blumera došle su u trenutku kada potraga za šest preostalih putnika ulazi u treći dan, a italijanska obalska straža potvrdila je da su Majk Linč i još petoro još uvek zarobljeni u brodu. U međuvremenu je saopšteno da su ronioci uspeli da razbiju jedan od prozora i da su ušli u jahtu.

Italijanske vlasti sada istražuju da li su otvori sa strane na jahti, koje su članovi posade ostavili otvorenim, doveli do potonuća superjahte.

profimedia0899887855.jpg
Peter Seyfferth finephotoart.org / imago stock&people / Profimedia 
foto: Peter Seyfferth finephotoart.org / imago stock&people / Profimedia

Superjahta "Bajesian", u vlasništvu Majka Linča, britanskog Bila Gejtsa kako su ga zvali, nestala je u vodama kod Sicilije. U trenutku potonuća na njoj su bile 22 osobe. Njih 15 je spaseno, uključujuću bebu od 12 meseci, i Linčovu suprugu Anđelu Bakares.

Ona je za italijansku La Republiku opisala kako se probudila rano tog jutra nakon što se čamac naglo "nagnuo". U početku je mislila da to nije ništa, ali nedugo nakon toga, dok se tuširala, puklo je staklo tuš-kabine. Anđela je objasnila kako je pobegla, i isekla stopala na slomljenom staklu koje je bilo svuda po palubi, pre nego što je pobegla sa "Bajesijana" dok je tonuo za samo nekoliko minuta.

Potraga se nastavlja treći dan jer su ronioci sada ušli u potopljenu jahtu kako bi pronašli šest nestalih ljudi. Među nestalima je i Linčova 18-godišnja ćerka Hana i Džonatan Blumer, blizak prijatelj Majka Linča.

20240821-13-36-50gvdtgnqwcaakd6k-jpeg-image-6341150-pixels--scaled-82--mozilla-firefox.jpg
Printscreen/Twitter 
Hana Linč. kćerka Majka Linča foto: Printscreen/Twitter

Blumer je svedočio na Linčovom suđenju za prevaru, gde je tvrdio da njegov prijatelj „nije bio posebno zainteresovan“ za finansijsku stranu posla. Oslobađajuća presuda u tom procesu okupila ih je sve na "Bajesijanu" gfe su slavili pobedu, koja se na kraju pretvorila u tragediju.

Kurir.rs/Daily Telepgraph/Priredila Milica CG

Bonus video:

Instagram NASUKAO LUKSUZNU JAHTU NA STENU! Bahati kralj Istagrama snimio BRODOLOM u utočištu BOGATIH I SLAVNIH!