USELJENJE U NOVI STAN PRETVORILO SE U TRAGEDIJU Urušio se balkon sa šestoro mladih, jedan od njih preminuo: "Još čujem vrisak"
Foto: Shutterstock

USELJENJE U NOVI STAN PRETVORILO SE U TRAGEDIJU Urušio se balkon sa šestoro mladih, jedan od njih preminuo: "Još čujem vrisak"

Planeta -

Šestoro mladih pamtiće useljenje u novi stan ceo život, jer se nažalost sve završilo tragedijom.

Jedan od prijatelja se upravo uselio u novi stan u okrugu Langenhorn u Hamburgu. Šestoro mladih (svi od 18 do 27 godina) su prethodno odneli veš mašinu i frižider na treći sprat.

Ali onda se odjednom začuo prasak na balkonu, podna daska je pukla i svi su pali devet metara. Tragična nesreća dogodila se prošlog vikenda. Policija je u utorak saopštila tužnu vest da je muškarac (27) preminuo od težine zadobijenih povreda.

Žena i dva muškarca lakše su povređeni jer je njihov pad ublažila živa ograda ispred kuće. Ostala trojica prijatelja bili su u mnogo gorem stanju.

Emilijan Buš (19) je jedan od trojice prijatelja koji su imali sreće u nesreći, rekao je: „Još me proganjaju vriskovi mojih prijatelja. Konkretno, u glavi imam glas mog prijatelja, čiji je brat još uvek u opasnosti. To je bilo užasno čuti."

Taj mladić se u bolnici do ponedeljka borio za život - ali nije uspeo. Policija je saopštila da je 27-godišnjak preminuo, prenosi Feniks magazin.

Još nije jasno zašto se iznenada srušio balkon, čija je zgrada renovirana 2017. godine. Stambena zgrada je izgrađena šezdesetih godina prošlog veka.

Prema izjavi vatrogasaca, balkon bi trebalo da izdrži oko 400 kilograma po kvadratnom metru. Istraga ureda se nastavlja, piše Slobodna Dalmacija.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track