Krokodil je juče ubio ženu koja se kupala u reci na istoku Indonezije, saopštili su policija i meštani.

Halima Rahakbauv (54) plivala je u reci u selu Vali na Maluku ostrvima dok je tražila školjke kada je naišla na krokodila. Njen komšija Rustam Iljas rekao je za AFP da su rođaci i prijatelji počeli da je traže kada se nije vratila kući.

Nakon što su u reci uočili sandale i deo tela, meštani su incident prijavili policiji, koja je ubila krokodila.

"Meštani su morali da otvore stomak krokodila kako bi uklonili neke delove tela žrtve", rekao je danas za AFP lokalni policajac koji je želeo da ostane anoniman jer nije imao ovlašćenja da govori o slučaju.

Krokodil je bio prilično velik, dugačak oko četiri metra“, rekao je komšija Iljas za AFP. Ni policija ni meštani nisu mogli da identifikuju vrstu.

Indonezija je dom nekoliko vrsta krokodila koji redovno napadaju ljude. U nedelju je krokodil ubio 63-godišnjeg rudara kalaja u blizini reke na ostrvu Bangka na Sumatri.

U 2018. godini, mafija u najistočnijoj indonezijskoj regiji Papua ubila je skoro 300 krokodila iz osvete nakon što je jedan krokodil ubio lokalnog čovjeka.

2019. godine, džinovski zarobljeni krokodil odvukao je naučnika u svoj ograđeni prostor i ubio ga na ostrvu Sulavesi. Jučerašnji smrtonosni napad usledio je nakon nedavnog niza smrtonosnih napada pitona u Indoneziji. Prošle nedelje, devojčica je pronašla svoju majku mrtvu nakon što ju je napao piton u centralnoj Indoneziji.

Kurir.rs/Index