PRVI SNIMCI NAPADA NA RUSKU LUKU Ukrajinci potopili trajekt u Kerčkom moreuzu! "Kijevski režim pokušao teroristički napad" (VIDEO)
Foto: Tviter Printskrin

PRVI SNIMCI NAPADA NA RUSKU LUKU Ukrajinci potopili trajekt u Kerčkom moreuzu! "Kijevski režim pokušao teroristički napad" (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinske trupe potopile su trajekt u vodama luke Kavkaz, javljaju RIA novosti.

Nakon napada izbio je požar, saopštile su lokalne vlasti.

- Kijevski režim ponovo je pokušao teroristički napad na teritoriju Krasnodarskog kraja - napao je trajekt sa rezervoarima goriva u luci Kavkaz. Hitne i specijalne službe su na licu mesta - navodi Operativni štab Krasnodarskog kraja.

Ukrajina, Rusija, Kavkaz
foto: Printscreen/Twitter

Guverner Krasnodarskog kraja Venjamin Kondratjev saopštio je da je 17 mornara spaseno iz potopljenog trajekta, dok se za još dvojicom traga, prenosi RIA.

Društvenim mrežama se šire snimci napada na luku.

Iz ruskog Ministarstva saobraćaja napominju da je situacija pod kontrolom službi za vanredne situacije, a zaposleni u luci su evakuisani.

Kako je izjavio načelnik regije, Fjodor Babenkov, na trajektu je bilo i 30 rezervoara sa gorivom.

Luka "Kavkaz" nalazi se u Kerčkom moreuzu, strateški veoma značajnoj tački za Rusiju.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Bonus video:

03:33

90 ODSTO RATNIH SNIMAKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA JE VERODOSTOJNO! Mlakar objašnjava ruski i ukrajinski model informacionog ratovanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track