DRAMA NA NEBU IZNAD SIRIJE: Hitno se oglasio ruski admiral, američki avioni i dronovi NEKAŽNJENO lete nad arapskom republikom
Foto: Shutterstock/VMA.mil.ru

DRAMA NA NEBU IZNAD SIRIJE: Hitno se oglasio ruski admiral, američki avioni i dronovi NEKAŽNJENO lete nad arapskom republikom

Planeta -

Avijacija međunarodne koalicije koju predvode SAD narušila je sirijski vazdušni prostor u oblasti al-Tanf 12 puta u jednom danu.

To je saopštio zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Sirijskoj Arapskoj Republici, kapetan Oleg Ignasjuk.

- U oblasti Al-Tanf dnevno je zabeleženo 12 kršenja pravila korišćenja vazdušnog prostora Sirijske Arapske Republike od strane koalicione avijacije: tri para lovaca F-15 i tri para jurišnih aviona A-10 - rekao je on.

Ignasjuk je takođe napomenuo da je koalicija zabeležila šest slučajeva kršenja odredbi protokola o dekonflikciji od 9. decembra 2019. godine u vezi sa letovima bespilotnih letelica koji nisu koordinisani sa ruskom stranom.

On je dodao da u protekla 24 sata u zoni deeskalacije Idliba nisu zabeleženi napadi terorističkih grupa na položaje sirijske vladine trupe.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

03:25

HAMASU POMAGAO IRAN, DRONOVI UNIŠTAVALI NAJBOLJE TENKOVE! Pukovnik u penziji: NEOBJAŠNJIV propust izraelskih obaveštajnih službi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja