Kineski premijer pozvao na jačanje globalne saradnje u razvoju industrije robota
Foto: Kineska medijska grupa

Kineski premijer pozvao na jačanje globalne saradnje u razvoju industrije robota

Planeta -

Govoreći u nedelju na Svetskoj izložbi robota u Pekingu o tesnoj globalnoj saradnji u razvoju robotske industrije, kineski premijer Li Ćijang izrazio je potrebu za stvaranjem otvorenog okruženja za tehničke inovacije, kao i za pružanjem podrške stranim kompanijama i istraživačkim institucijama za ulaganje u Kini.

Tom prilikom, Li je izrazio važnost formiranja i dobrog korišćenja platforme za saradnju u industrijskoj razmeni, održavanju stabilnosti i glatkog funkcionisanja industrijskih i lanaca snabdevanja, kao i olakšanja tehničkih inovacija u oblasti robotske industrije širom sveta.

Li je pozvao na pojačane napore za jačanje tehničkih inovacija i industrijskog razvoja, kako bi se kultivisali novi motori rasta i stalno poboljšavalo blagostanje ljudi.

Govoreći o robotima kao „važnom kriterijumu tehničkih inovacija i proizvodnje visokih performansi“, Li je rekao da bi relevantne inovacije trebalo da budu usmerene na modernizaciju industrije, povećanje potražnje potrošača i dostizanje vodećih svetskih industrijskih granica.

Li je dodao da bi prednosti Kine, u rasponu od velikog domaćeg tržišta do obilnih scenarija inovacija, trebalo u potpunosti iskoristiti, dok bi trebalo ubrzati primenu tehnoloških inovacija u vezi sa robotima u sektorima kao što su proizvodnja, poljoprivreda i usluge.

Kineska medijska grupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track