POŽAR U NAJVEĆOJ RUSKOJ RAFINERIJI NAFTE: Šteta ogromna, povređeno najmanje 7 ljudi, sumnja se da ima i poginulih
Foto: Printscreen X

POŽAR U NAJVEĆOJ RUSKOJ RAFINERIJI NAFTE: Šteta ogromna, povređeno najmanje 7 ljudi, sumnja se da ima i poginulih

Planeta -

Sedam osoba je povređeno, a jedna je u teškom stanju, nakon požara u ruskoj rafineriji nafte u Omsku.

"Požar u rafineriji u Omsku je pod kontrolom. Automatski sigurnosni sistem fabrike otkrio je požar u tehnološkoj opremi... Kompanija radi kao i obično", navodi se u saopštenju ove rafinerije, najveće u Rusiji.

Omsk, Rafinerija
foto: Printscreen X

Fabrika, koju kontroliše Gaspromnjeft saopštila je da požar neće uticati na njen plan proizvodnje, zahvaljujući dodatnim proizvodnim kapacitetima.

Omsk, Rafinerija
foto: Printscreen X

Prema infirmacijama sa društvenih mreža, ogromna eksplozija čula se u nekoliko okruga grada u zapadnom Sibiru, koji se nalazi oko 2.700 km istočno od Moskve.

Dva izvora upoznata sa detaljima kažu da je požar zahvatio jedinicu za destilaciju sirove nafte, CDU-11, jednu od dve najveće jedinice u fabrici. Druga primarna jedinica, CDU-10, već je bila neaktivna zbog požara početkom avgusta.

Uzrok požara još je nepoznat. Nekoliko ruskih rafinerija nafte našlo se u prethodnom periodu na meti ukrajinskih napada dronovima. Nezvanično, jedna osoba je poginula u požaru, ali te informacije zasad nisu potvrđene.

Kurir.rs/Rojters/Milica CG

Bonus video:

12:58

UKRAJINA U OFANZIVU POVELA PLAĆENIKE, OVAKO MOGU DA ZAVRŠE RAT Eksperti tvrde: Rusija znala za napad, ali Putina nisu obavestili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track