NAUČNIK OTKRIO MESTO GDE SE NALAZE OSTACI UKLETOG AVIONA: Pilot hteo da izvede savršen nestanak, ali odale ga 2 stvari
Foto: Netflix / Everett / Profimedia

studija

NAUČNIK OTKRIO MESTO GDE SE NALAZE OSTACI UKLETOG AVIONA: Pilot hteo da izvede savršen nestanak, ali odale ga 2 stvari

Planeta -

Naučnik tvrdi da je otkrio mesto gde se nalaze ostaci malezijskog aviona sa leta MH370 koji je misteriozno nestao 8. marta 2014. godine!

Vinsent Lajn sa Univerziteta Tasmanija na osnovu dostupnih dokaza sugeriše da je pilot Zaharija Ahmad Šah ​​namerno srušio avion u takozvani Izlomljeni greben dubok 6000 metara usred Indijskog okeana. Istraživač sa Instituta za morske i antarktičke studije navodi da je plato, koji se nalazi 1200 kilometara zapadno od Australije, neravno i opasno okruženje i da ga karakterišu masivni grebeni i duboke rupe.

- Studija menja narativ nestanka MH370 - navodi Lajn.

Istraživač navodi da bi to bio "savršen nestanak" da avion tokom zarona nije ostao bez desnog krila i da nisu otkrivene satelitske komunikacije.

Lajn navodi da oštećenja pronađenog krila imaju sličnosti sa oštećenjima na avionu kojim je kapetan Česli Salenberger uspešno sleteo na reku Hadson 2009. godine.

Stručnjaci su ranije tvrdili da je pilot Zaharija Ahmad Šah (53) odgovoran za namerno rušenje MH370 zbog problema u svom ličnom životu. Šah se navodno razdvojio od svoje supruge i bio je besan neposredno pre nego što je ušao u avion jer je njegov rođak osuđen na pet godina zatvora zbog sodomije.

MH370
foto: Netflix / Everett / Profimedia

Pilotova supruga je, međutim, oštro negirala bilo kakve lične probleme dok su ostali članovi porodice i prijatelji rekli da je Šah bio odan porodičan čovek i da je voleo svoj posao.

Lajn navodi da dokazi pokazuju da je pilot namerno srušio avion i tvrdi da je njegovo istraživanje dalo konačnu lokaciju nestale letelice.

- Da li će biti potrage ili ne, zavisi od zvaničnika i kompanija za pretragu, ali misteriju MH370 nauka je u potpunosti rešila! Dokazi čekaju da budu provereni dok mnogi koji su izgubili najmilije čekaju na istinu - dodao je Lajn.

NESTANAK LETA MH370

Malezijski avion, podsetimo, nestao je 8. marta 2014. godine dok je predviđenom rutom leteo od međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru do međunarodnog aerodroma u Pekingu.

Na letu je bilo 227 putnika iz 15 zemalja i 12 članova posade.

Poslednji kontakt posade sa kontrolom vazdušnog saobraćaja bio je otprilike 38 minuta nakon poletanja kad je letelica bila iznad Južnog kineskog mora. Letelica je nestala sa radara nekoliko minuta kasnije, međutim, vojni radar je pratio let još sat vremena i zabeležio da je skrenula na zapad sa planirane putanje leta prelazeći Malezijsko poluostrvo i Andamansko more.

Avion je izašao van radarskog dometa nekih 370 km severozapadno od ostrva Penang u severozapadnoj Maleziji.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:45

STRAVIČNA AVIONSKA NESREĆA: Pilota izvlačili iz olupine, a onda je na njega naleteo voz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track