"RUSIJA I KINA SU NAS UNIŠTAVALE!" Tramp saopštio važnu odluku: Ako postanem predsednik, formiraću NACIONALNU GARDU u svemiru
Foto: AP Matt Rourke

"RUSIJA I KINA SU NAS UNIŠTAVALE!" Tramp saopštio važnu odluku: Ako postanem predsednik, formiraću NACIONALNU GARDU u svemiru

Planeta -

Bivši američki lider i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp obećao je, ako pobedi u novembru, da će uspostaviti Nacionalnu gardu američkih svemirskih snaga koja će nastaviti da se suprotstavlja Rusiji i Kini.

- Došlo je vreme da se uspostavi svemirska nacionalna garda kao primarna borbena rezerva svemirskih snaga Sjedinjenih Država. Kao predsednik, potpisaću istorijski zakon kojim se uspostavlja svemirska nacionalna garda -rekao je on u Detroitu, u državi Mičigen.

On smatra da je naredbom o stvaranju Svemirskih snaga 2019. sprečio Rusiju i Kinu da prestignu SAD.

- Rusija i Kina su nas uništavale jer nismo bili fokusirani na svemir. A sada kada smo fokusirani, vodimo - rekao je on.

Tramp je takođe obećao "istorijska ulaganja" u jačanje američke vojske, uključujući izgradnju "dronova, u robotiku, u razvoj veštačke inteligencije, u hipersonično oružje".

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track