ZAPALILA KUĆU ZLOSTAVLJAČA, UKRALA MU "BMW" PA OSUĐENA NA 11 GODINA ZBOG UBISTVA : Priznala krivicu i izbegla doživotnu robiju
Foto: Mark Hertzberg / Zuma Press / Profimedia

ZAPALILA KUĆU ZLOSTAVLJAČA, UKRALA MU "BMW" PA OSUĐENA NA 11 GODINA ZBOG UBISTVA : Priznala krivicu i izbegla doživotnu robiju

Planeta -

Žena iz Milvokija u SAD-u koja je tvrdila da je imala pravo da ubije muškarca jer ju je seksualno eksploatisao osuđena je u ponedeljak na 11 godina zatvora nakon što je priznala krivicu.

Sudija iz okruga Kenoša osudio je Kristul Kizer na 11 godina početnog zatvora, nakon čega će uslediti još 5 godina produžene nadzorne kontrole zbog smrti Randala Volara 2018. godine.

Sudija nije omogućio Kizer da učestvuje u programima ranog puštanja iz zatvora u okviru Ministarstva pravde, te bi trebalo da bude puštena 2033. godine, prema informacijama kancelarije javnog branioca države Viskonsin.

Kizer je u maju priznala krivicu za ubistvo drugog stepena u vezi sa smrću Volara, čime je izbegla suđenje i moguću doživotnu kaznu.

Tužioci su naveli da je Kizer upucala Volara u njegovoj kući u Kenoši 2018. godine, kada je imala 17 godina, i da je nakon toga zapalila njegovu kuću i ukrala njegov BMW.

Kizer je optužena za više krivičnih dela, uključujući ubistvo prvog stepena, paljenje, krađu automobila i posedovanje vatrenog oružja kao osumnjičena.

Kizer je izjavila da je upoznala Volara na sajtu za seksualnu trgovinu. On ju je zlostavljao i prodavao kao prostitutku tokom godine koja je prethodila njegovoj smrti, rekla je ona.

Chrystul Kizer
foto: Mark Hertzberg / Zuma Press / Profimedia

Detektivima je ispričala da ga je upucala nakon što je pokušao da je dodirne.

Njeni advokati su naveli da Kizer ne može biti krivično odgovorna za bilo šta od toga prema zakonu iz 2008. godine, koji oslobađa žrtve seksualne trgovine od "bilo kakvog krivičnog dela koje je direktna posledica" trgovine ljudima.

Većina država je u poslednjih 10 godina usvojila slične zakone koji žrtvama seksualne trgovine pružaju barem određeni nivo krivične imunosti.

Kurir.rs/CBS/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track