Predsednik Francuske Emanuel Makron sastao se juče u Jelisejskoj palati sa liderima Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen i Žordana Bardelu, povodom konsultacija o sastavljanju nove vlade i odabira premijera.

O porukama sastanka, za jutarnji program "Redakcija" govorio je Saša Pešić, novinar, koji se nalazi u Parizu.

Kurir televizija "FRANCUSKA SE NALAZI U VELIKOJ KRIZI, NIJEDNA POLITIČKA OPCIJA NEMA VEĆINU" Pešić uživo iz Pariz: Zemlja je u blokadi!

- Francuska je u jednoj velikoj institucionalnoj krizi, nijedna politička opcija nema apsolutnu većinu, pa je zemlja, na neki način, u blokadi. Makron ne želi da tako lako prepusti bilo kome vlast. Francuska je već decenija, ali i vekovima, pokazala da je zemlja u kojoj je rođena demokratija, ali ovaj put Makron nije želeo da nominuje premijera iz političke opcije koja je dobila najveći broj poslanika. Ovoj krizi ne vidim kraj, jer nijedna opcija nema većinu, a velike su razlike između levice, desnica i centralistčke stranke Makrona - započeo je Pešić, pa nastavio:

- Činjenica je da Makron ne želi da prepusti vlast i da premijer bude neko koga on ne bi mogao, na neki način, da kontroliše. U Francuskoj javnosti se spominju neka imena, koja su dosad, bila stranački opredeljena, koji su sada u drugom planu. Ostaje da se vidi ovih dana, Makron ima vruć krompir u rukama i ne zna se da koji način će da prevaziđe ovako komplikovanu situaciju, a dolazi da poseti Srbiju kada se u Francuskoj dešavaju jake političke igre. Makron se pokazao kao vešt igrač, ali mu sada ni javnost nije naklonjena.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

kurir televizija SPRSKI NOVINAR UŽIVO IZ PARIZA: Francuska poslala JAKE SPECIJALNE SNAGE, Makron opet pozvao na sastanak pod nazivom HITNO!