KAMALIN PRVENAC Haris za CNN daje prvi intervju kao predsednička kandidatkinja, odgovaraće na pitanja zajedno sa Timom Volcom
Foto: Jim WATSON / AFP / Profimedia

vodi kampanju u džordžiji

KAMALIN PRVENAC Haris za CNN daje prvi intervju kao predsednička kandidatkinja, odgovaraće na pitanja zajedno sa Timom Volcom

Planeta -

Američka potpredsednica Kamala Haris sutra će za CNN dati prvi intervju kao predsednička kandidatkinja od početka njene kampanje pre nešto više od mesec dana, saopštila je sinoć ta televizija.

Ona će odgovarati na pitanja CNN zajedno sa svojim potpredsedničkim kandidatom Timom Volcom, guvernerom savezne države Minesota, sa kojim će biti u kampanji u južnoj državi Džordžiji, jednoj od odlučujućih država za izbore 5. novembra.

Razgovor sa novinarkom Dejnom Beš će biti emitovan u 21 sat po lokalnom vremenu (3.00 u petak po srednjoevropskom vremenu) saopštio je CNN.

Demokratska predsednička kandidatkinja je bila pod velikim pritiskom da intervju da nekoj velikoj američkoj medijskoj kući.

Ona se do sada ograničavala na vrlo kratke izjave novinarima nakon nastupa u kampanji.

Kamala Haris i Tim Volc
Kamala Haris i Tim Volcfoto: Printscreen

Posle intervjua za CNN, ona treba 10. septembra da ima vrlo iskčekivanu debatu sa republikanskim predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom.

To ukazuje da ova neuobičajena predsednička kampanja ulazi u drugu fazu, na deset nedelja od izbora i posle demokratske izborne konvencije pune euforije prošle nedelje u Čikagu.

Haris koja je ušla u kampanju posle povlačenja predsednika Džoa Bajdena 21. jula iz trke za drugi mandat, od tada je primetno napreduje u anketama ali trka između nje i Trampa je i dalje vrlo tesna, piše Frans pres.

Donald Tramp traži novi podsticaj, nastojeći da osvoji glasove izvan svoje uobičajene baze, koja je vrlo stabilna i još je "žustrija", od pokušaja ubistva na njega izvršenog 13. jula.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

01:56

KAMALA IMA MINUSE, ALI IMA I ADUTE! Analitičari o šansama nove kandidatkinje na izborima u SAD: Za 24h skupila 100 MILIONA DOLARA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track