ZELENSKI SE POMIRIO SA PADOM POKROVSKA? Kaže da će Rusi tu proći isto kao i u Bahmutu i da će im poginuti 60.000 vojnika
Foto: Google Maps, Shutterstock, EPA Pepe Torres, AP Felipe Dana

kaže da Ukrajina odbija princip "vi izgubite 100.000, mi izgubimo 100.000"

ZELENSKI SE POMIRIO SA PADOM POKROVSKA? Kaže da će Rusi tu proći isto kao i u Bahmutu i da će im poginuti 60.000 vojnika

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da ruska vojska nastavlja da vrši pritisak u pravcu Pokrovska u Donjeckoj oblasti i da po svemu sudeći pokušavaju da ponovo ono što su doživeli prilikom osvajanja Bahmuta.

Kijev post prenosi da je Zelenski na jučerašnjoj konferenciji za medije u Kijevu ocenio da bi Rusija kod Pokrovska mogla da izgubi i do 60.000 vojnika.

Navodi se da je Zelenski naglasio da Ukrajina ne može da deluje po principu "vi izgubite 100.000 (ljudi), mi izgubimo 100.000 (ljudi)".

- Rusi se ne povlače zato što im pucaju u leđa kada krenu nazad. To je kao u Bahmutu, oni će tamo (u Pokrovsku) izgubiti 50.000 do 60.000 vojnika, videćete to uskoro - kazao je predsednik Ukrajine.

Pokrovsk, Ukrajina
foto: google maps

Zelenski je rekao da je, nakon početka ukrajinske ofanzive u ruskoj Kurskoj oblasti, napredovaje trupa pod konmandom Kremlja usporeno kod Pokrovska.

Volodimir Zelenski, Ukrajina, Moskva
foto: Printscreen/Twitter, A1c James Thompson/Us Air / Zuma Press / Profimedia, Shutterstock

- Nekada, tamo gde se nalaze tri brigade, nije važno da li je tri ili pet brigada, ono što je bitno jeste ko vrši pritisak, u kojem broju i šta su borci spremni da urade. Oni (ruski vojnici) se tamo (kod Pokrovska) ne povlače, a kada krenu nazad, na njih pucaju. I oni će nastaviti da vrše pritisak. Njima je to potrebno, baš kao i u situaciji u Bahmutu - naveo je Zelenski.

(Kurir.rs/The Kyiv Post/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

05:05

NAPAD RUSIJE JE BIO UPOZORENJE UKOLIKO ZELENSKOM ZAPAD ODOBRI OVAJ USLOV Stručnjaci: Putin će biti primoran na kompromis?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track