NEVIĐENA DRAMA U SINGAPURSKOM MOREUZU! POTONUO OGROMAN RATNI BROD TEŽAK 260 TONA: Mornarica sumnja da je udario u podvodni objekat
Foto: Printscreen

NEVIĐENA DRAMA U SINGAPURSKOM MOREUZU! POTONUO OGROMAN RATNI BROD TEŽAK 260 TONA: Mornarica sumnja da je udario u podvodni objekat

Planeta -

Kraljevska mornarica Malezije potvrdila je da je 39 članova posade spaseno posle drame u blizini Singapurskog moreuza gde je pod misterioznim okolnostima najednom potonuo 260 tona težak patrolni brod.

Prema zvaničnom izveštaju, brod KD Pendekar patrolirao je u području oko jugoistočnog kraja Malajskog poluostrva kada je trup najednom probila voda. Posada nije uspela da zaustavi poplavu i ona se brzo proširila.

BrojnI snimci spasavanja pojavili su se na društvenim mrežama. Razlog tome su i veoma neobične okolnosti koje su dovele do potonuća broda, a naročito uzevši u obzir činjenicu da je brod, dizajniran za mornaricu, izgrađen tako da može da podnese i oštećenja koja civilni brodovi možda i ne bi bili u stanju.

Naime, mornarica sumnja da je brod udario u podvodni objekt.

Ministar odbrane Datuk Seri Mohamed Kaled Nurdin obavestio je u ponedeljak malezijski list Star da će tamošnja vlada preduzeti sve mere kako bi saznala šta se dogodilo, utvrdivši da potonuće zasigurno nije izazvano starošću broda.

Kurir.rs, N.V./Jutarnji list

Bonus video:

00:02

NASUKAO LUKSUZNU JAHTU NA STENU! Bahati kralj Istagrama snimio BRODOLOM u utočištu BOGATIH I SLAVNIH!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track