DVA DEČAKA SE UGUŠILA U PESKU NA PLAŽI Hteli da iskopaju rupu u dini, usledilo 40 minuta užasa pred bespomoćnim kupačima
Foto: Lars Pauli / AFP / Profimedia

DVA DEČAKA SE UGUŠILA U PESKU NA PLAŽI Hteli da iskopaju rupu u dini, usledilo 40 minuta užasa pred bespomoćnim kupačima

Planeta -

Dva dečaka poginula su nakon što ih je zatrpao pesak dok su kopali rupu u dini na severozapadu Danske, poginula su, saopštila je policija u sredu.

Dečaci od 9 i 12 godina, koji su bili na odmoru sa svojom porodicom iz Minhena, umrli su u utorak kasno, rekli su policajci.

Oni su u nedelju kopali rupu u dini na plaži kada se dina srušila i zatrpali ih. Dečake su izvukli vatrogasci i policija uz pomoć lokalnog stanovništva, nakon što su bili zakopani 40 minuta. Oni su helikopterom u kritičnom stanju prebačeni u univerzitetsku bolnicu u Arhusu, drugom po veličini gradu u Danskoj, gde su umrli.

Policija centralnog i zapadnog Jutlanda saopštila je u sredu da slučaj smatra „tragičnom nesrećom“ i da nema daljih komentara.

Nemačka
foto: Lars Pauli / AFP / Profimedia

Kako su opisali očevici, scena na plaži su bile dramatične: dečaci su bili zakopani pod peskom 40 mučnih minuta. 25 kupača pokušavalo je sve vreme da ih oslobodi, rekao je Beni Bak iz lokalne spasilačke stanice, prenosi TV 2. On navodi da su ljudi rukama sukopali u pesak.

Jedan od pomagača bio je nemački surfer Hening Nokel (51). Čovek iz Kila, i sam otac dvoje dece, nekoliko minuta je kopao u pesku.

- Odjednom sam video nešto šareno što je ličilo na komad odeće, verovatno jaknu. A onda sam video dečji kuk i dodirnuo telo - kaže Nokel.

Prema njegovoj proceni, dečaci su zatrpani ispod 1,5 metara dubokog sloja peska. Pronađeni su jedan do dva metra jedan od drugog i nije im bilo spasa.

Kurir.rs/Bild

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track