PRVI SNIMAK DUROVA PO IZLASKU IZ PRITVORA Šef Telegrama izbegao novinare, sav u crnom uz telohranitelja brzo ide u vozilo (VIDEO)
Foto: Printscreen Telegram/Sputnik Kazahstan

NAPUSTIO SUD U FRANCUSKOJ KROZ BOČNU KAPIJU

PRVI SNIMAK DUROVA PO IZLASKU IZ PRITVORA Šef Telegrama izbegao novinare, sav u crnom uz telohranitelja brzo ide u vozilo (VIDEO)

Planeta -

Objavljen je prvi video snimak izlaska iz pritvora osnivača Telegrama Pavla Durova.

Kako je francusko tužilaštvo saopštilo u sredu uveče, on je stavljen pod sudski nadzor i mora da položi kauciju u iznosu od pet miliona evra.

Dopisnik Sputnjika je sinoć javio da je Durovu ukinut pritvor i da je u privatnom automobilu napustio zgradu suda u Parizu.

Kako je precizirano, Durov je u sudu proveo više od osam sati, nakon čega je parisko tužilaštvo objavilo mogućnost njegovog puštanja uz kauciju.

Zgradu je napustio kroz bočnu kapiju, a ne kroz glavni ulaz, gde su se okupili novinari. Na kapiji ga je čekao privatni minibus, obezbeđenje i verovatno advokat.

1 / 6 Foto: Printscreen Telegram/Sputnik Kazahstan

Durov je nosio kačket i naočare za sunce, ništa nije komentarisao i brzo je ušao u vozilo.

Advokat Pavla Durova u Francuskoj, David-Olivje Kaminski izjavio je da Telegram poštuje evropske zakone, kao i da smatra apsurdnim tvrdnje da je vlasnik društvene mreže odgovoran za zloupotrebe počinjene na njoj.

„Telegram poštuje evropske zakone, uključujući i Uredbu o digitalnim uslugama, a njegove aktivnosti moderiranja su u skladu sa standardima. Besmisleno je govoriti da su platforma ili njen rukovodilac odgovorni za zloupotrebe koje su se desile“, objasnio je on.

(Kurir.rs/Sputnjik/Preneo: N. V.)

Bonus video:

04:27

PUTIN POISTOVEĆEN SA NAJVEĆIM TERORISTIMA, ON JE PRETNJA BROJ 1 Lunić na samitu NATO: Zapadni Balkan na udaru HIBRIDNIH PRETNJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track