MANIJAK UHODIO DEVOJČICU (15) PA JE IZBO 36 PUTA: Kamere zabeležile momente koji su prethodili BRUTALNOM UBISTVU (FOTO, VIDEO)
Foto: Društvene mreže/Printskrin

MANIJAK UHODIO DEVOJČICU (15) PA JE IZBO 36 PUTA: Kamere zabeležile momente koji su prethodili BRUTALNOM UBISTVU (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Engleski tinejdžer je proglašen krivim za ubistvo devojke (15) na ulici nakon što ju je pratio 45 minuta.

Holi Njuton zadobila je 36 ubodnih rana nakon napada u Heksamu, na severu Engleske, u januaru prošle godine.

Sedamnaestogodišnjak, čije ime ne sme biti otkriveno zbog njegove starosti, priznao je optužbu za ubistvo iz nehata, ali je negirao ubistvo tvrdeći da mu je tog dana "um bio prazan i da je imao nameru da oduzme svoj život".

Napadač kaže da se ničega ne seća

Šesnaestogodišnji dečak koji je bio s Holi u vreme napada pokušao je da joj pomogne, ali ga je napadač takođe izbo nožem.

Sedamnaestogodišnjak, koji je proglašen krivim za nanošenje povreda s namerom na sudu u Njukaslu, tvrdio je da se ne seća kako je izbo Holi, niti dečaka koji je priskočio u pomoć.

Holi je nakon napada prevezena u bolnicu u Njukaslu, ali nije mogla da bude spašena.

Šesnaestogodišnjak, koji je takođe prevezen u bolnicu, pretrpeo je povrede ramena, ruke i bedra, koje su zahtevale operaciju.

Pratio je 45 minuta po centru grada pre nego što je napao

Oko 45 minuta pratio je Holi po centru grada dok je obilazila prodavnice s prijateljima pre nego što ju je napao.

Holi je samo nekoliko sati pre napada rekla prijateljici da je mladić "uhodio", rečeno je na suđenju pred porotom, piše Sky.

Kada su Holi i šesnaestogodišnji dečak s kojim je bila ušli u piceriju, tinejdžer je čekao napolju na autobuskoj stanici, gde je zatražio da razgovara s njom, a zatim je namamio u uličicu i napao nožem koji je nosio sa sobom.

U nešto više od jednog minuta, zadao joj je 36 ubodnih rana - izbo je 12 puta, posekao 19 puta i naneo pet "odbrambenih" povreda, rečeno je na suđenju.

Takođe je zamalo ubio tinejdžera koji je bio s Holi i koji je pokušao da je spase.

Pratio suđenje putem video-linka

Napadač, koji ima problema sa mentalnim zdravljem pratio je postupak putem video-linka, nije vidljivo reagovao kada je predsednik porote izrekao presude za ubistvo i nanošenje povreda s namerom.

Kazna će mu biti izrečena tokom dvodnevnog saslušanja na istom sudu 31. oktobra.

Kurir.rs/Index/Preneo: D. P.

Bonus video:

00:08

Manijak udara žene usred Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track