AMERIKANCI STOJE IZA HAPŠENJA VLASNIKA TELEGRAMA: Taker Karlson o privođenju Pavela Durova
Foto: Shutterstock, Printscreen

AMERIKANCI STOJE IZA HAPŠENJA VLASNIKA TELEGRAMA: Taker Karlson o privođenju Pavela Durova

Planeta -

Francuske vlasti ne bi mogle da privedu osnivača Telegrama Pavela Durova bez odobrenja administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena, tvrdi američki novinar Taker Karlson.

"Ovo je ozbiljan korak. Veoma je teško za nekog ko stvari posmatra sa strane i bez određenih informacija, što je moj slučaj, da poveruje da je (predsednik Francuske Emanuel) Makron mogao ili želeo da to uradi bez podrške ili barem saglasnosti Bajdenove administracije", rekao je Karlson u svojoj emisiji.

Američki novinar je i ranije povezivao hapšenje Durova s vlastima u SAD, ocenjujući da ta akcija ima "obeležje diktature".

Taker Karlson
Taker Karlsonfoto: EPA Gavriil Grigorov

Pavel Durov je priveden 24. avgusta na pariskom aerodromu Burže, a u međuvremenu je izveden pred sudiju koji mu je odredio sudski nadzor, obavezu da ne napusti teritoriju Francuske, i kauciju od pet miliona evra kako bi se branio sa slobode.

Durov je optužen za deset prekršaja i krivičnih dela, uključujući saučesništvo u upravljanju onlajn platformom u cilju obavljanja nezakonitih transakcija za šta mu preti do 10 godina zatvora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track