UBIJEN VOĐA HAMASA: Izraelci mu presreli automobil, likvidirali ga na licu mesta, saputnike ubili dronom (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen X, Shutterstock

UBIJEN VOĐA HAMASA: Izraelci mu presreli automobil, likvidirali ga na licu mesta, saputnike ubili dronom (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Izraelska granična policija saopštila je da je ubila višeg komandanta Hamasa na Zapadnoj obali.

Vojska kaže da je Vasem Hazem, vođa Hamasove mreže na Zapadnoj obali, ubijen u automobilu za koji se navodi da je sadržavao oružje, municiju i velike količine novca.

Izraelska vojska presrela je vozilo u kojem je bio Hazem
Izraelska vojska presrela je vozilo u kojem je bio Hazem foto: Printscreen X

Dodaje se da su njene snage dronom ubile još dvojicu Palestinaca, Misbaha al-Mašarka i Arafata Amra, koji su bili u vozilu. Iz Hamasa nije bilo komentara o izraelskim tvrdnjama.

Vasem Hazem, vođa Hamasa u Dženinu
Vasem Hazem, vođa Hamasa u Dženinu foto: Printscreen X

Izraelska vojska je danas c nastavila svoju vojnu ofanzivu na grad Dženin i izbeglički kamp na severu Zapadne obale treći dan zaredom.

Izraelska vojska je u sredu pokrenula najveću vojnu ofanzivu od 2002. godine u gradovima Tulkarm i Dženin, kao i u izbegličkom kampu Al Fara kod Tubasa, ubivši 16 Palestinaca, prema palestinskim podacima. Napetost raste širom okupirane Zapadne obale usred brutalne izraelske ofanzive na pojas Gaze, u kojoj je od 7. oktobra prošle godine ubijeno više od 40.600 Palestinaca, uglavnom žena i dece.

Kurir.rs/AA/Milica CG

Bonus video:

07:15

NIJE U PITANJU MIR NEGO HOĆE LI POSTOJATI IZRAEL ILI HAMAS Lalić: Erdogan ostao po strani, zato opet daje ZAPALJIVE IZJAVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja