U ARGENITNI UHAPŠEN POZNATI TERORISTA, PRIPADNIK CRVENIH BRIGADA: Godinama živeo kao izbeglica, u Italiji osuđen na 27 godina
Foto: Printscreen x

U ARGENITNI UHAPŠEN POZNATI TERORISTA, PRIPADNIK CRVENIH BRIGADA: Godinama živeo kao izbeglica, u Italiji osuđen na 27 godina

Planeta -

Policija u Buenos Ajresu, uhapsila je bivšeg pripadnika italijanske levičarske terorističke oružane formacije Crvene brigade Leonarda Bertulacija.

Za njim je Italija izdala nalog za hapšenje zbog krivičnih dela koje je počinio kao član te grupe, saopštila je argentinska vlada.

U saopštenju se navodi da je Bertulaci odgovoran za zločine koji su potkopali demokratske vrednosti. Prema pisanju lokalnih medija, Bertulaci je optužen za više krivičnih dela, uključujući otmicu i zločinačko udruživanje.

Leonardo Bertolaci, Argentina, Crvene brigade
foto: Printscreen x

On je u Argentini godinama živeo kao izbeglica, a taj status izgubio je pod administracijom aktuelnog predsednika Havijera Mileja.

talijanska premijerka Đorđa Meloni pozdravila je vest o hapšenju Bertulacija, napominjući da je on već osuđen u Italiji na 27 godina zatvora zbog zločina u vezi sa terorizmom.

Crvene brigade bile su grupa krajnje levice koja je delovala u Italiji tokom 1970-ih i 1980-ih, a poznata je po brojnim zločinima, uključujući otmicu i ubistvo bivšeg italijanskog premijera i lidera demohrišćana Alda Mora u maju 1978. godine.

Kurir.rs/Telegraf/M.CG.

Bonus video:

07:11

TERORISTA KOJI JE NAPAO IZRAELSKU AMBASADU IMAO JEDAN CILJ?! Stručnjaci tvrde: Ne treba ga povezivati sa islamskom zajednicom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja