PANIKA! UKRAJINCI NE SMEJU DA DIŽU AVIONE F-16 SA AERODROMA: Piloti su primorani da koriste OVO kao piste za lovce!
Foto: Pmil collection / Alamy / Alamy / Profimedia

PANIKA! UKRAJINCI NE SMEJU DA DIŽU AVIONE F-16 SA AERODROMA: Piloti su primorani da koriste OVO kao piste za lovce!

Planeta -

Ukrajinski piloti su primorani da koriste auto-puteve kao piste za lovce F-16.

Ovo je objavila publikacija LCI, pozivajući se na bivšeg francuskog vojnog oficira Gzavijea Titelmana, prenose RIA Novosti.

„Umesto da poleću iz vojnih baza, vojnici ukrajinske vojske su zapravo opremili neke delove puteva kojima obično putuju automobili i kamioni“, navodi se u publikaciji.

Razlog za korišćenje autoputeva kao piste za F-16 je da Oružane snage Rusije moraju biti svesne lokacije ukrajinskih vojnih aerodroma sa kojih lovci izvode borbene letove.

Bivši zamenik načelnika NATO-ove Vrhovne savezničke komande za Evropu Mišel Jakovljev rekao je da su poletanja u takvim uslovima rizična.

Ranije je u četvrtak popodne, 29. avgusta, postao poznat gubitak prvog F-16 u Ukrajini. SAD su saopštile da pad lovca nije povezan sa napadom Oružanih snaga Rusije.

U Ukrajini smatraju da je letelica Oružanih snaga Ukrajine (AFU) mogla biti oborena projektilom iz ukrajinskog protivvazdušnog raketnog sistema Patriot.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Bonus video:

15:43

UKRAJINCI IZVRŠILI ELEKTRONSKI NAPAD NA NADZORNE SISTEME! Đurić tvrdi: Oslepeli ruske snage, imali su dobro planiran upad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track