MLADIĆ NAŠAO SKUPOCENI NOVČANIK PUN PARA Vlasnica mu obećala nagradu, ali je uskoro usledio HLADAN TUŠ
Foto: Shutterstock

MLADIĆ NAŠAO SKUPOCENI NOVČANIK PUN PARA Vlasnica mu obećala nagradu, ali je uskoro usledio HLADAN TUŠ

Planeta -

U vremenu kada se mladi često povezuju sa negativnim događajima, priča o poštenju i velikodušnosti petnaestogodišnjeg David iz Padove, na odmoru u Trentu, na jezeru Garda, izdvaja se kao prava retkost.

David je pronašao izgubljeni novčanik sa više od 1000 evra, šest kreditnih kartica i važnim dokumentima, ali umesto da ga zadrži, odlučio je da ga vrati vlasniku, ispostaviće se ženi vlasnika jednog od ekskluzivnih restorana u ovom poznatom italijanskom letovalištu.

Dok je vozio bicikl ka centru, Davide je na klupi primetio skupoceni kožni novčanik brenda Luj Viton. Unutra je bilo više od hiljadu evra, šest kreditnih kartica, vozačka dozvola i lični dokumenti. Umesto da se prepusti iskušenju i zadrži novac, mladić je odlučio da postupi ispravno. Zaustavio je dvojicu motociklista i, uz njihovu pomoć, kontaktirao karabinjere.

Ubrzo je utvrđeno da novčanik pripada poznatom ugostitelju iz Alto Garde. David i njegovi roditelji sastali su se sa vlasnikom na Piazza Garibaldi, gde je mladić vratio dragoceni novčanik. Kao znak zahvalnosti, vlasnik restorana nagradio je Davida sa 50 evra i pozvao njega i njegovu porodicu na večeru u svoj restoran.

Međutim, priča je dobila neočekivan preokret. Kada su David i njegova porodica otišli na večeru, vlasnik restorana, u trenutku "nepažnje", kako je kasnije rekao,, zatražio je da plate račun, dajući im samo 10% popusta. Davidovi roditelji platili su bez prigovora, ali su incident prijavili upravi hotela gde su odsedali.

Nakon što je priča dospela u medije, vlasnik restorana se javno izvinio, rekavši da je greška bila posledica umora. "Nije nam bila namera da nateramo Davidovu porodicu da plati račun“, izjavio je on, i kao ispravku ponudio besplatan ručak ili večeru sledeći put kada se nađu u Riva del Gardi.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track