VELIČANSTVEN DOČEK ZA PUTINA U MONGOLIJI: Za ruskog predsednika specijalna garda na aerodromu uz sve počasti (VIDEO)
Foto: Natalia Gubernatorova / AFP / Profimedia

VELIČANSTVEN DOČEK ZA PUTINA U MONGOLIJI: Za ruskog predsednika specijalna garda na aerodromu uz sve počasti (VIDEO)

Planeta -

Vladimir Putin doputovao je u zvaničnu posetu Mongoliji, na poziv momngolskog predsednika Uhnagijna Hurelsuha, kako bi prisustvovao obeležavanju 85. godišnjice zajedničke pobede sovjetskih i mongolskih oružanih snaga nad japanskim militaristima na reci Halhin Gol.

Putin je na aerodromu dočekan uz najviše državne i vojne počasti.

Tokom sastanka, dvojica lidera će razgovarati o perspektivama daljeg razvoja rusko-mongolskih odnosa sveobuhvatnog strateškog partnerstva i razmeniće mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima.

Planirano je potpisivanje niza bilateralnih dokumenata. Očekuje se da će Vladimir Putin razgovarati i sa predsednikom Velikog državnog hurala (parlamenta) Amarbaiasgalanom i premijerom Mongolije Ojun-Erdene.

Putinova poseta Mongoliji je njegova prva posjeta zemlji koja je potpisala i ratifikovala Rimski statut Međunarodnog krivičnog suda (MKS) otkako je za njim izdata poternica MKS-a u martu 2023. godine.

Mongolija je, kao članica Međunarodnog krivičnog suda, obavezna da ga uhapsi po poternici tog suda, a Ukrajina je pozvala Mongoliju da to učini.

Kurir.rs/Ria Novosti/Milica CG

Bonus video:

04:12

SRUŠEN JE MIT NEPOBEDIVOG PUTINA, RUSIJA VIŠE NIJE BEZBEDNA Analitičari: Ukrajina je potpuno ovladala proizvodnjom OVOG ORUŽJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track