PRONAĐENA ODEĆA I DELOVI TKANINE, OBJAVLJEN SNIMAK NADZORNE KAMERE: Potraga za Narin (8) u Turskoj ne staje, pretražuju i kanal
Foto: Printscreen X

PRONAĐENA ODEĆA I DELOVI TKANINE, OBJAVLJEN SNIMAK NADZORNE KAMERE: Potraga za Narin (8) u Turskoj ne staje, pretražuju i kanal

Planeta -

Potraga za osmogodišnjom devojčicom Narin Guran u Turskoj traje bez prekida, a specijalci su došli do novih tragova: pronađena je odeća i komadi tkanine na kukuruznim poljima.

Sve je uzeto kao dokaz i poslato na ispitivanje u Institut za sudsku medicinu u Dijarbakiru. Potraga za devojčicom je bila koncentrisana na tački blizu kanala za navodnjavanje, 2 km udaljenoj od sela gde je Narin nestala 21. avgusta.

Pretresene su i kuće u komšiluku. Uzete su izjave 130 ljudi.

Pojavile su se i poslednje slike Narin pre nego što je nestala. Na snimcima, Narin se vidi kako šeta sa 4 prijatelja, a zatim odlazi i koristi brdski put, krećući se prema svojoj kući.

Snimak nadzorne kamere, mesto gde je Nurin viđena poslednji put
Snimak nadzorne kamere, mesto gde je Nurin viđena poslednji put foto: Printscreen X

Prethodnih dana su pronađene dve različite dečije papuče. Međutim, utvrđeno je da nijedna ne pripada Narin Guran, navodi se u saopštenju njene porodice.

„Prevrnućemo svaki kamen kako bismo našli Narin, ali nažalost još uvek je nismo našli. Kao rezultat forenzičkih ispitivanja, nije se moglo jasno utvrditi kome pripadaju pronađeni tragovi. Njen stric je priveden, istraga se nastavlja. Ne bi bilo u redu da bilo šta kažemo u ovoj fazi. Uzorci krvi uzeti od majke i oca poklapali su se sa uzorcima pronađenim u stričevom autu, pa je u skladu sa tim i hapšenje. Naša glavna želja je da Narin bude pronađena živa", rekao je ministar pravde Iilmaz Tunč.

Nurin Guran, Turska, Potraga
foto: Printscreen X

Kako je Kurir već pisao, Narin Guran (8) nestala je 21. avgusta u turskom gradu Dijarbakiru. Devojčica je trebalo da se s prijateljima vrati nakon časa Kurana, ali se odvojila od njih i krenula sama prema svojoj kući, gde nikad nije stigla.

Nakon što su pretražili sve okolne kuće, ispitali sve vlasnike vozila koji su se u to vreme nalazili na području i čak priveli njenog 18-godišnjeg brata na kojem su otkriveni tragovi ugriza, sada su priveli i njenog strica, Selima Gurana.

Kako javljaju turski mediji, Selim Guran je nakon nestanka osmogodišnjakinje sa svog telefona izbrisao istoriju poziva i SMS-poruka. Tokom istrage, u njegovom automobilu otkriveni su DNK tragovi koji pripadaju upravo maloj Narin.

Njenog brata koji je imao tragove ugriza kasnije su pustili jer na istanbulskom institutu za sudsku medicinu nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da tragovi pripadaju devojčici.

Kurir.rs/NTV/Milica CG

Bonus video:

01:26

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track