RUSKI ĐACI ĆE UČITI KAKO DA KORISTE KALAŠNJIKOV: Putin uveo novi predmet u škole - "Osnove bezbednosti i odbrane otadžbine"
Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

RUSKI ĐACI ĆE UČITI KAKO DA KORISTE KALAŠNJIKOV: Putin uveo novi predmet u škole - "Osnove bezbednosti i odbrane otadžbine"

Planeta -

Početak nove školske godine u Rusiji tradicionalno se obeležavao tako što su deca učiteljicama donosila cveće. Ove godine, međutim, učenici su dobili nešto zauzvrat, ali ni približno nije lepo kao buket ruža. U pitanju je novi predmet - "Osnove bezbednosti i odbrane otadžbine", piše Sky News.

Đaci koji imaju 13 i više godina ubuduće će učiti o borbenim dronovima i pravilima vojne službe. Stariji će navodno učiti i kako se koristi kalašnjikov.

"Pozdravljam promene. Nikad ne znaš šta će te u životu zadesiti", rekla je baka Ana iz Moskve, koja je svog unuka upravo dovela u školu.

I baka Olga je takođe oduševljena.

"Ovo je odlično, bez opšte vojne obuke naša deca nisu naša deca. U moje vreme sklapali smo kalašnjikov za minut. Mislim da deci ovo treba", rekla je Olga.

0289534350, Kalašnjikov, AK-74, oružje
foto: Profimedia

Ukrajinske snage su pre skoro mesec dana prodrle u južne delove Rusije, podseća Sky News. Zbog toga su mnoge škole u regionu Kurska zatvorene, a učenici nastavu pohađaju onlajn.

To je bila tema koju je pokrenuo Putin tokom posete školi u sibirskoj republici Tuvi.

Vladimir Putin, Škola
foto: Vyacheslav Prokofyev/Kremlin Poo / Zuma Press / Profimedia

"Naša zemlja i oružane snage će učiniti sve da obezbede normalan život u ovim regionima i normalan život ove dece. Siguran sam da će se ovo dogoditi, nema sumnje", rekao je ruski predsednik obraćajući se grupi učenika.

Kurir.rs/Sky News/Priredila Milica CG

Bonus video:

04:29

Sada je prelomni period, zato je pojačan intezitet ofanziva Analiza rusko-ukrajinskog fronta: Putin ima OVAJ cilj pre jeseni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track