POKROVSK POTPUNO OPKOLJEN: Ukrajinci se POVLAČE, ne mogu da izdrže pritisak ruske vojske! U bekstvu čitave BRIGADE!
Foto: AP Libkos, Shutterstock, Printscreen

POKROVSK POTPUNO OPKOLJEN: Ukrajinci se POVLAČE, ne mogu da izdrže pritisak ruske vojske! U bekstvu čitave BRIGADE!

Planeta -

U južnom delu Pokrovskog pravca, ukrajinske trupe su počele postepeno da se povlače iz Nevelskog i teritorija u njegovoj oblasti kako bi izbegli pad u Nevelski kotao koji se tamo formirao, prenose ukrajinski Telegram kanali.

Izvor u Generalštabu rekao je da sa Pokrovskog fronta nastavljaju da se povlače jedinice i čitave brigade, koje ne žele da budu u okruženju ili ne mogu da izdrže pritisak ruske vojske.

Grad Pokrovsk, strateški važan ukrajinski logistički punkt u Donjeckoj oblasti, sa populacijom od 59.000 ljudi u samom gradu i okolnim mestima, bio je ruska meta od početka napada na Ukrajinu u punom obimu krajem februara 2022. godine, ali tek prošlog meseca njena budućnost je bila ozbiljno ugrožena.

Rusija osvajanje grada smatra strateškim ciljem jer bi to otvorilo put njihovim snagama ka velikim gradovima Dnjepar i Zaporožje.

Ukrajina je, s druge strane, polagala velike nade da će iznenadna ofanziva na Kursk ublažiti pritisak, ali se rusko napredovanje ka gradu samo ubrzalo.

Kurir.rs/Telegram/Preneo; P: P.

Bonus video:

15:43

UKRAJINCI IZVRŠILI ELEKTRONSKI NAPAD NA NADZORNE SISTEME! Đurić tvrdi: Oslepeli ruske snage, imali su dobro planiran upad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track