MASAKR NA SMOTRI! "ISKANDERI" SRAVNILI SA ZEMLJOM CENTAR ZA OBUKU VEZISTA UKRAJINSKE VOJSKE: Veruje se da ima stotine mrtvih!
Foto: Printscreen X

MASAKR NA SMOTRI! "ISKANDERI" SRAVNILI SA ZEMLJOM CENTAR ZA OBUKU VEZISTA UKRAJINSKE VOJSKE: Veruje se da ima stotine mrtvih!

Planeta -

Rusija je u utorak ujutro izvela do sada najveći raketni napad na Poltavu na 179. centar za obuku ukrajinske vojske snaga veze, radio-elektronsku borbu i radarske sisteme.

Rakete su doletele jedna za drugom iznenada i sravnile dve zgrade sa zemljom.

Rakete su pogodile teritoriju vojne jedinice u vreme formiranja ljudstva.

Ukrajinske vlasti izveštavaju o 50 mrtvih i više od 200 ranjenih.

Prema pisanju lokalnih medija, broj poginulih vojnih lica znatno je veći. Takođe, prema nekim izveštajima, u udaru je poginulo nekoliko stranih instruktora navodno iz Švedske i još nekoliko NATO članica.

Navodno u ruševinama dve zgrade nalazi se između 600 i 900 mrtivh i ranjenih ukrajinskih vojnika.

U Poltavi su dve rakete Iskander pogodile školu veza, a za to vreme u Ukrajini su rekli da su građani civili; Ali poslanica Vrhovne rade Marijana Bezuglaja odmah ih je demantovala rekavši da su napadi pogodili vojsku dok su bili na smotri.

U Ukrajini objavljuju fotografije na kojima su tela prekrivena, verovatno jednostavno zato što su svi u vojnim uniformama. Pretpostavlja se da je poginulo i povređeno stotine vojnika i oficira Oružanih snaga Ukrajine, ali predsednik Ministarstva odbrane Ukrajine Dmitrij Lazutkin iznosi druge brojke.

„Do sada je poginulo 49 osoba, 219 je povređeno, prema našim podacima, sve se dogodilo u 9.08 sati, oglasio se alarm, a potom i eksplozije.

Sličan raketni udar izveden je bio u ponedeljak 2. septembra u operativnoj pozadini ukrajinske vojske. Napad je bio izveden na hotel u kome su se navodno nalazili strani plaćenici.

Kurir.rs/TV Front/Preneo. P. P.

Bonus video:

02:39

Ukrajinci osvojili 1.000 metara kvadratnih, za to vreme Rusi su otvorili put ka OVOM gradu Stručnjaci: Očekuju se krupne stvari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track