TAJNI PLAN ZA UKRAJINU, 3. SVETSKI RAT, EPSTAJNOVI KLIJENTI Trampov intervju čoveku rođenom u SSSR - priznao da je izgubio izbore!
Foto: x/lexfridman, Shutterstock

REPUBLIKANSKI KANDIDAT ŽELI DA SE PRIBLIŽI MLAĐOJ PUBLICI

TAJNI PLAN ZA UKRAJINU, 3. SVETSKI RAT, EPSTAJNOVI KLIJENTI Trampov intervju čoveku rođenom u SSSR - priznao da je izgubio izbore!

Planeta -

Donald Tramp, bivši američki predsednik i kandidat Republikanske partije na novembarskim izborima za Belu kuću, dao je veliki intervju podkasteru Leksu Fridmanu u kojem je govorio o raznim temama.

Ovaj intervju deo je Trampovih napora da se približi mlađem, pre svega muškom glasačkom telu pošto se prethodno pojavio u strimovima uživo u kojem su ga ugostile poznate ličnosti s interneta - Logan Pol, Nelk Bojs, Ejdin Ros, strimer koji je Trampu poklonio sat Roleks i vozilo Tesla Sajbertrak umotan u fotografiju atentata koji je bivši predsednik SAD preživeo na predizbornom mitingu sredinom jula.

U intervjuu Fridmanu, američkom kompjuterskom naučniku rođenom 1983. u Tadžikistanu u tadašnjem Sovjetskom savezu, a koji već tri decenije živi u Americi, Tramp je, između ostalog, pričao tajnom planu koji ima za rešenje rata u Ukrajini, riziku od izbijanja Trećeg svetskog rata i listi "klijenata" Džefrija Epstajna, američkog milionera i osuđivanog pedofila koji je umro 2019. u pritvoru čekajući novo suđenje, a sa kojim je povezivan i on sam, ali i Bil i Hilari Klinton, nekadašnji američki predsednik i bivša šefica Stejt departmenta.

Tramp je u ovom intervjuu prvi put javno priznao da je 2020. osvojio manje glasova od demokratskog kandidata Džoa Bajdena i tako izgubio te predsedničke izbore.

Republikanski predsednički kandidat je je u intervjuu Fridmanu napao Bajdena i njegovu potpredsednicu Kamalu Haris, kandidatkinju Demokratske partije, zbog načina na koji se bave međunarodnim pitanjima i upozorio da bi sukob u Ukrajini i borbe na Bliskom istoku mogli da se pretvore u masovni globalni rat.

- Mi moramo da rešimo te ratove. Kažem Vam, Ukrajina mora da bude rešena. To bi moglo da postane Treći svetski rat. Isto važi i za Bliski istok - kazao je Tramp u Fridmanovom podkastu objavljenom juče.

Tramp je insistirao da ima "veoma precizan plan" koji planira da sprovede kako bi okončao rat u Ukrajini, ukoliko ponovo bude izabran za predsednika SAD.

- Kao izabrani predsednik obezbediću (mirovni) sporazum. Ali, ja ne mogu da Vam dam te planove, zato što, ako Vam dam te planove, neću biti u mogućnosti da ih upotrebim, oni će onda biti veoma neuspešni. Znate, nešto je i u iznenađenju, zar ne? - rekao je Tramp.

Ukrajina, rakete
foto: Shutterstock

On je ocenio i da je broj stradalih u ratu u Ukrajini "mnogo veći nego što ljudi misle", tvrdeći da se ne govori istina u vezi sa brojem stradalih.

- Kada vidite kakava su razaranja i da se zgrade ruše po celoj Ukrajini, mislim da će ti brojevi (stradalih) biti mnogo veći. Oni lažu u vezi sa brojkama, trude se da ih održe na niskom nivou. Oni sruše zgradu koja se pruža u dva stambena bloka i kažu da je jedna osoba blago povređena - kazao je Tramp.

On je poručio i da pored "preciznog plana kako da zaustavi Ukrajinu i Rusiju" ima i "određenu ideju - možda ne plan, ali ideju - vezanu za Kinu".

Tramp je u intervjuu sugerisao i da bi, u slučaju pobede na novembarskim izborima, mogao da objavi i listu osoba povezanih s Epstajnom.

Na pitanje Fridmana zašto ta lista nije javno objavljena Tramp je rekao da bi "svakako bacio pogled na nju" ukoliko bi mu to bilo omogućeno.

- Ja bih verovatno odradio Epstajnovu listu. Ne bih imao nikakav problem sa tim - naveo je Tramp.

Džefri Epstajn
Džefri Epstajnfoto: YT

Njuzvik podseća da glasine o listi Epstajnovih "klijenata" kruže internetom već godinama, iako nema nikakvih dokaza da takav dokument postoji.

Britanski Indipendent primećuje da je Tramp, samo dan nakon što je izneo tvrdnju da je imao "sva prava" da se meša u rezultate predsedničkih izbora 2020, u intervjuu Fridmanu priznao da je to glasanje "izgubio za dlaku".

U intervjuu koji je trajao 45 minuta Tramp je ipak ponovio da su ti izbori bili "namešteni".

- Postao sam predsednik (2016), a onda sam drugi put dobio milione i milione glasova više nego prvi put. Rečeno mi je da ako dobijem 63 miliona (glasova)... u tom slučaju pobeđujem. Ne možeš da ne pobediš. I ja sam dobio milione i milione više glasova i izgubio za dlaku, ali pogledajte šta se (posle tih izbora) desilo sa svetom - zaključio je Tramp.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja